2023.01.19. 13:35:00 6693 271

Ubuntu - Ha önfejlesztő könyvet olvasnál 2023-ban, ez legyen az!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az önfejlesztés természetesen kemény munka árán elért önismereten alapul, ám vannak olyan emberi tulajdonságok, amelyek egyetemesek és az emberek lelkének mélyéről erednek. Mármint, ha hagyjuk ezeket a felszínre törni, és ezek alapján tudjuk élni az életünket! Fedezd fel újra a legfontosabb értékeket!

Arcok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arcok

Mungi Ngomane neve szinte senkinek sem fog ismerősen csengeni, pedig a Nobel-békedíjas Desmond Tutu unokájaként érdemes figyelni a munkásságát. Az ő könyvét szeretném most a figyelmedbe ajánlani, mivel ez a kötet volt a legmeghatározóbb tavalyi olvasmányélményem.

Mungi Ngomane: Ubuntu - Boldogság afrikai módra

Az ubuntu egy olyan átfogó kifejezés, amelynek a középpontjában a közösség tagjai iránt tanúsított emberség áll. A tradicionális afrikai életszemléletnek olyan alappillérjeit ismerhetjük meg, mint a megbocsátás, az összefogás és a mosoly ereje.
Az írónő hiteles forrásból származó megrázó és megható történeteken keresztül konkrét példákat mutat nekünk arra, hogy közös világunk valóban élhető, ha képesek vagyunk ítéletektől mentesen és békében élni egymás mellett.

“Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül. Ha messzire akarsz érni keress társakat.”
Afrikai közmondás

A gyönyörű borítóval rendelkező kötet találó afrikai közmondásokkal vezeti fel az egyes fejezeteket, valamint élénk afrikai motívumokkal színesített lapok is tarkítják.
Az igazán figyelmet érdemlő tartalom azonban természetesen a leírt gondolatok és tanulságok, amelyek mindegyikéhez gyakorlati leckéket is kapunk útravalóként.

A könyv tizennégy fejezete jól körül határolt gondolatébresztő témákra lett bontva, amelyek közül még a könnyedebb témákat sem árt időnként újra olvasni. Érdemes egy-egy leckével több időt foglalkozni, hogy át tudjuk ültetni az esszenciáját mindennapi viselkedésünkbe, igaz, ehhez “működési rendünket” több helyen is felül kell majd írnunk.

“Feltétlen tisztelet és nagyrabecsülés jár azoknak, akik természetüktől fogva alázatosan és szerényen élnek, és akiknek a körülményeiktől függetlenül is végtelen bizalmuk van minden emberi lényben.”
Nelson Mandela

Forrás: www.lira.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?