2022.10.06. 17:25:00 8564 289

Tuti szendvicskrémek tízóraira a gyerekeknek… vagy reggelire magunknak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alaphelyzetben is nehéz kitalálni, hogy mi legyen a napi menü, hát még, ha ez a problémakör kibővül a “Mit vigyen a gyerek az iskolába?” résszel is. Legyen egészséges, de az egészséges lehet finom?

Szendvics házi májkrémmel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szendvics házi májkrémmel

A következő otthon is könnyen elkészíthető szendvicskrémekről biztosan tudni fogjuk, mit tartalmaznak. Az elkészült kencék pedig ropogós pirítósra is kenhetők, amikor végre együtt reggelizik az egész család.

Sült paprikás padlizsánkrém

Hozzávalók:

1 padlizsán
1 piros kápia paprika
1 ek. olaj vagy zsír
1 fej vöröshagyma, karikázva
só, bors

Elkészítés:

A padlizsánt és a kápia paprikát sütőzacskóban vagy alufóliával lefedve puhára sütjük egy tepsin a sütőben. Miután a zöldségek megsültek, hagyjuk mindet kihűlni, majd húzzuk le a héjukat, és kockázzuk is fel. Eközben kis lángon dinszteljük meg a hagymát egy kevés zsíron vagy olajon.
Amikor a vöröshagyma teljesen megpuhult, a padlizsánt és a paprikát is forgassuk át ebben a hagymás zsiradékban, végül fűszerezzük ízlésünk szerint sóval és borssal az egészet. Ezután már pedig csak annyi a dolgunk, hogy aprítógéppel kenhető állagúvá varázsoljuk az ételt.

Tojáskrém

Hozzávalók:

10 db főtt tojás
3 ek. (az előző napi sütésből hátra maradt) sült zsír
2 fej apróra vágott vöröshagyma
1 ek. frissen facsart citromlé
só és bors ízlés szerint
fél csomag apróra vágott friss petrezselyem

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre, a hagymát vágjuk fel. A petrezselymen kívül az összes további hozzávalót botmixerrel összepépesítjük, végül a petrezselymet is jól belekeverjük egy fakanállal. Fogyasztás előtt 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Csirkemájas pástétom

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma, aprítva
1 szál sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
5 tojás, megfőzve
Fűszerek: só, bors és majoránna

Elkészítés:

Az apróra vágott szalonna zsírját süssük ki, majd ezen pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Mielőtt a hagyma teljesen megpuhul, tegyük bele a serpenyőbe a csirkemájat is. a szokásos sóval és borssal történő fűszerezést egészítsük ki egy kevés majoránnával a még ízletesebb végeredmény kedvéért.
A meghámozott sárgarépát vékonyan karikázzuk fel, majd a májas alaphoz keverve, azzal együtt pár percig lefedve pároljuk. Mindeközben főzzük meg a tojásokat is.
A megpucolt tojásokat negyedeljük fel, és a serpenyő tartalmával együtt egy arra alkalmas tálban pürésítsük össze egy botmixerrel. Hűtőben tárolva egy hétig is eláll ez a finom pástétom.

Forrás: Ízek, imák, ételek

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.