2019.10.28. 17:46:23 10990 355

Tök finom és tök egészséges, mi az? Palacsinta sütőtökből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha még nincs eleged a narancssárga ételekből – vagy pont azért, mert a megszokott recepteket már unod – próbáld ki ezt az édes, mégis egészséges receptet, aminek fő hozzávalója nem más, mint a sütőtök. Ezek a vegetáriánussá is alakítható palacsinták 10 perc előkészület után már süthetőek is!

Palacsinta sütőtökből - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Palacsinta sütőtökből

Szereted a sütés közben terjengő isteni illatokkal betölteni a konyhát? Szereted a vidám színű ételeket? Odafigyelsz arra, hogy mennyi cukrot fogyasztasz? Akkor ezt a sütőtökös palacsintát neked találták ki!

Mit adj a bevásárló listádhoz?

  • 200 gramm finomliszt
  • fél teáskanna sütőpor
  • 200 ml tej, lehet növényi is
  • 100 gramm főtt, kockázott sütőtök
  • 1 db tojás

Hogyan készítsd el?

  1. A liszthez keverjük hozzá a sütőport egy nagyobbacska tálban, majd a kimért tejet is öntsük hozzá. Végül vegyük ketté a tojást, hogy a tésztába tudjuk keverni a sárgáját.
  2. A kockákra vágott főtt sütőtököt péppé nyomjuk, de mehet egyenest a turmixgépbe is, hogy homogénebb palacsintatésztát kaphassunk. Keverjük a lisztes-tejes alapunkhoz.
  3. A még fel nem használt tojásfehérjére csak most lesz szükség, mégpedig kemény tojáshab formájában. Verjük is fel nyomban! Amikor elkészültünk vele, óvatosan forgassuk hozzá a tökös keverékez.
  4. Melegítsünk elő egy serpenyőt. Amennyiben tapadást gátló felülettel rendelkezik, talán még vajat sem kell majd olvasztanunk bele a sütéshez. Amennyiben nagy palacsintákat szeretnénk készíteni, használjunk merőkanalat a tészta kiadagolásához. Ha pedig az aprócska palacsinta nálunk a módi, akkor 1 evőkanál segítségével süthetünk egyszerre akár 3 kisebbet is a serpenyőben.
  5. Tálald még azon melegében friss gyümölcsökkel! Vagy egyéb, cukormentes dresszingekkel, hogy a desszert tényleg egészséges étek maradhasson.

Forrás: bbcgoodfood.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.