2022.02.07. 11:07:03 7329 255

Több energiát szeretnél? – Íme, a titok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyünk őszinték, bármennyire igyekeztünk, azért az elmúlt közel 2 év mindannyiunk energiáit felszippantotta, mind fizikai, mind mentális értelemben. És bizony, a hosszú téli estéket követő reggeleken sem érezzük úgy, hogy majd szétrobbanunk a tettvágytól.

Fáradt nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fáradt nő

Amennyiben egyre gyakoribbak Nálad is a bekuckózós esték, amikor is a takaró alól kuksolsz kifelé, és éppen csak azért bújsz elő néhány másodpercre, hogy hörpints egyet a kakaódból, vagy egyél egy falatot a kedvenc chipsedből (jujj!), akkor megállapíthatjuk, hogy az energikészleteid bizony erősen lemerülőben vannak. Szerencsére, most itt van néhány tipp, hogy visszanyerjük az elveszett energiát.

Semmi ördöngös dologra nem kell gondolnunk, ám annál nagyobb lehet a változás, ha ezekre az apróságokra odafigyelünk:

  • Étkezés, étkezés, étkezés! Nem mindegy, mit eszel, de nagyon nem! Számolj le a nassolnivalókkal, a készételekkel, a túl magas szénhidrátbevitellel! Kerüljön a tányérodra hal, szárnyashús, zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű, esetleg gluténmentes gabonák, alacsony zsírtartalmú tejtermékek. Ints búcsút az eszegetnivalóknak, csokikáknak, sütikéknek is!

  • Folyadékbevitel, folyadékbevitel, folyadékbevitel! Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a megfelelő energiaszint eléréséhez nagyon is fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel! Naponta minimum 2, de inkább 3 liter folyadék elfogyasztása, víz, esetleg gyógyteák formájában sokat segíthet lemerült energiakészleteiden.

  • Mozgás, mozgás, mozgás! Míg el nem kezded, úgy érzed, lehetetlen beilleszteni a rendszeres testmozgást az életedbe. Aztán ha sikerült, azon morfondírozol, miért nem tetted ezt meg eddig? Rengeteg lehetőség közül választhatsz, legyen szó otthon végzett mozgásról, futásról, alkalmanként egy-egy kiadósabb sétáról.

  • Alvás, alvás, alvás! A megfelelő energiaszint eléréséhez fontos, hogy eleget aludj. Ami a mennyiségnél talán egy hajszálnyival fontosabb, az az, hogy az alvásod pihentető is legyen! Vezess be különböző rituálékat, hogy rákészülj a szundikálásra! Iktass ki minden zavaró zajforrást ilyenkor, mint televízió, laptop, telefon.

  • Levegőt, levegőt, levegőt! Naná, hogy megéri lélegezni, ha hosszú, boldog életet szeretnénk!:-) Ám itt is fontos a tudatosság, a mély lélegzetvételek, hogy ezzel nyugtassuk magunkat, tágítsuk a tüdőnket, kiűzzük a felesleges méreganyagokat.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...