2021.08.20. 08:37:32 8351 220

Tiszta vizet a pohárba: A vízszűrős kancsótól az otthoni víztisztító rendszerig
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A budapesti csapvíz kimondottan jó minőségű víznek számít, és Magyarországon egyébként is szerencsések vagyunk ivóvíz minőség tekintetében. Ugyanakkor, ha a vízkő csökkentésén és a maradék szennyeződések, ásványianyagok egyebek kiszűrésén gondolkozol, számos lehetőség közül válogathatsz.

Tiszta víz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tiszta víz

Mind a legjobbat akarjuk – magunknak, a családunknak, a szeretteinknek, de még a háztartási gépeinknek is. Ez igaz a vízre is! Lássuk, hogy lehet még ideálisabb az otthoni vízhelyzet, melyik kütyü mire jó? Kezdjük az elején!

A vízszűrős kancsónak van értelme?

Egyre népszerűbb lemondani a csomagolt vizekről és csapvizet használni étkezésre, főzésre. A vízszűrős kancsók pedig többnyire aktív szenes technikával vagy ioncserélő gyantával szűrik ki a legkisebb szennyeződéseket, miközben lágyítják is a vizet. Ezek képesek eltávolítani a vízből az ásványianyagokat, a klór vegyületeket, a lebegőszennyeződéseket, mint például rozsdát és a rovarirtó-, gyomirtó szerek maradványait is. Persze a használat során idővel telítődik a szénszűrő, így a hatékonyság rendszerint romlik, néhány havonta szűrőcserére szorul – többnyire 100 liter víz átmosása után. Előnye, hogy lágyítja és tisztítja a vizet, így a saját és állataink egészségének is sokkal jobb, és a kávégép, vízforraló, vasaló sem vízkövesedik el olyan gyorsan.

A kancsónál is rendszeresebben

Hasonló technológiával és elven működnek a csapra, illetve pult alá stb. szerelhető átfolyós és tartályos vízszűrők. Ezeknél praktikus, hogy nem kell töltögetnünk, közvetlenül a csapra, vagy a csap alatt bejövő vízvezetékre kapcsolva kapjuk a már megtisztított vizet.

Magasabb szinteken

A fentieken túl lehetőségünk van hálózati víztisztítót beszereltetni. Ezek arra a pontra kerülnek felszerelésre, ahol a háztartásba beérkezik a víz, tehát a házban mindenhol tisztított víz csorog majd a csövekben. Itt a vízkőmentesség különösen nagy előny, hiszen a mosó-, szárító-, és mosogatógépünk, avgy minden vízfelhasználással működő gépünk élettartamát megnövelheti, ha nem rakódik le benne akkora mértékben a vízkő. Ezek a rendszerek nagyobb időtartamon keresztül tudnak a háztartásunknak tisztított vizet biztosítani, nagyobb mennyiségben. Azonban kezdeti (beszerzési és beszerelési) költségük százezres nagyságrendnél kezdődik. Határ pedig a csillagos ég, attól függően, hogy mekkora vízfogyasztású háztartásról beszélünk, és persze melyik márka válik szimpatikussá. Beszerelést követően is számítani kell költségekre: a szűrőt időnként ezekben a rendszerekben is cserélni szükséges.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...