2019.05.04. 13:30:07 10486 328

Tessék mosolyogni! – 4+1 jó okunk van rá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyünk őszinték, amint meglátunk egy fényképezőgépet, telefont, kamerát, a szánk szinte automatikusan mosolyra húzódik. Nyilván, hiszen kedvesek, aranyosak, vonzóak szeretnénk lenni a rólunk készült fotókon. Pedig a nevetni nem csak ezért jó!

Reggeli nevetés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reggeli nevetés

Hogy miért érdemes időnként, vagyis viszonylag gyakran edzeni a nevetőráncainkat? Mondjuk ezekért itt ni!

Nevessünk, mert nevetni jó!

No, és még:

Sokat dob a külsőnkön!

Vagyis, a leghatásosabb smink a nevetés!:-) Ahogy már a bevezetőben is szót ejtettünk róla, a mosoly kedvesebbé, vonzóbbá tehet minket! Ezek mellett még fitten és fiatalon is tartja arcbőrünket, hiszen a sok nevetés miatt bőrünk vérkeringése felpezsdül.

Javíthat emberi kapcsolataidon!

Ugye, ismered a mondást, miszerint mosolyogj a világra és az visszamosolyog Rád? No, hát ebben van igazság, nem is kevés. A humor, a közös nevetés erősíti az emberei kapcsolataid, segítheti a kommunikációt. Akár még egy új közösségbe való beilleszkedést is megkönnyítheti, hiszen felénk is könnyebben nyitnak, ha mosolygunk, illetve mi is szívesebben kérünk segítséget azoktól, akik egy kedves mosollyal indítják a beszélgetést.

Segíthet megőrizni az egészségedet!

Tudtad, hogy akik sokat nevetnek, ritkábban betegek? És hogy a sok nevetés a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is csökkentheti, akár normalizálhatja is a vérnyomásunkat? Sőt, bizonyos fokú fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással is bír!

Nevess a boldogságért!

Nevetés közben több termelődhet az úgynevezett boldogsághormonokból, mint a szeretonin és az endorfin. Kell még ok a nevetésre?:-)

Sok nevetés = viszlát, stressz?

Akár hiszed, akár nem, de a válasz igen! A nevetés nem csak a boldogsághormonok termelésére van pozitív hatással, hanem lassíthatja, de akár meg is akadályozhatja a stresszhormonok kialakulását.

Vagyis, nevetésre fel!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

Tedd rendbe a lelkedet! - 4+1 „takarítási” tipp

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és boldogok lehessünk, nem csak a testi, de a lelki egészségünkre is oda kell figyelnünk. Tudjuk ezt mindannyian, tisztában vagyunk vele, mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, és egyszer csak azt vesszük észre: nem vagyunk jól.