2024.10.16. 12:40:19 1988 80

Teafaolaj, a mindent tudó
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Ausztráliából származó, világszerte rendkívül népszerű, természetes gyógyhatású készítményt, a teafa leveleiből vonják ki. Az ottani őslakosok már évszázadokkal ezelőtt felismerték gyógyító tulajdonságait, sebek, bőrbetegségek kezelésére használták. A modern orvoslás az 1920-as években fedezte fel újra. Erőteljes fertőtlenítő, sokféle baktérium- és gombatípus ellen hatásos, ezért gyakran használják pattanások, korpa, körömgomba, valamint kisebb vágások és égési sérülések kezelésére.

Teafaolaj Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teafaolaj Fotó:123rf.com

Emellett gyulladáscsökkentő hatását is mindenképp meg kell említeni, a bőr megnyugtatására, illetve rovarcsípések enyhítésére is kiváló. Keverik krémekbe, szappanba is. Fontos, hogy hígítatlanul irritációt okozhat, ezért mindig óvatosan kell alkalmazni, különösen érzékeny bőr esetén. Jellegzetes fűszeres illata miatt előfordulhat, hogy egyes emberek számára túl karakteres, domináns.

Tudtad, hogy ennyi mindenre jó?

Ahogy a bevezetőben is említettük, amellett, hogy erős antibakteriális hatású, gombaölő is. Ezért alkalmas körömgomba elleni ecsetelésre, ám fontos megjegyezni, hogy a várt hatás nem pár nap alatt jelentkezik. Kitartónak kell lenni!

Fertőtlenítő hatása olyannyira elismert, hogy tudományos kutatások bizonyítják, többek között az E. coli és az influenza vírus ellen is hatékony. A kezeket pár cseppel átdörzsölve alternatíva lehet a tisztításra.

A szemölcsöket és a herpeszt okozó vírus elleni küzdelemben is segít, vírusellenes összetevőinek köszönhetően.

A legújabb tanulmányok szerint az ekcéma és a pikkelysömör tüneteinek enyhítésében és támogató lehet.

Antibakteriális és vírusölő tulajdonságai miatt a teafaolajat bátran harcba küldhetjük a náthás, megfázásos, influenzás betegségek időszakában. Tegyünk párologtatóba, diffúzorba pár cseppet, és élvezzük aromaterápiás hatását. Máris könnyebben lélegzünk majd az orrunkon keresztül is!

Szúnyogcsípésre, napégésre is kiváló: bár utóbbi most nem annyi aktuális, de, ha itt lesz az ideje, egy teáskanál olívaolajba tegyünk 2-3 csepp teafaolajat, a keverék megnyugtatja a gyulladt bőrt is.

A háztartásban is előszeretettel alkalmazzák a „fekete öves” háziasszonyok felület fertőtlenítésre a konyhában és a fürdőszobában, de a lakás bármely helyiségében bevethető. Cseppentsük a felmosóvízbe, de mosáshoz például az öblítőhöz is tehetjük. Megszünteti a kellemetlen szagokat, akadályozza a baktériumok szaporodását, ecettel keverve penész ellen is hat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...