2018.03.09. 08:27:47 12333 395

Te szereted a spenótot? – Na és a spenótfoltot?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha az első kérdésre egyértelmű igen is a válasz, a második „jelenséget” valószínűleg még a legnagyobb spenótrajongók, Popeye közeli vagy éppen távoli rokonai sem nagyon kedvelik. Pedig a spenót nem csak finom ebéd lehet, hanem kisebb vagy nagyobb bosszúságot is könnyen okozhat!

Spenót - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spenót

Rád fröccsen, amikor éppen pürésíted. A ruhádon landol ebéd közben. Vagy a kedvenc terítődön. És ez a zöld paca, akárcsak a vörösbor, vagy a vérfolt, elég makacs, nem ereszti el egykönnyen az anyagot, ahova éppen lepottyant. De ha időben kapcsolsz, vagyis nem hagyod beszáradni a foltot, akkor még van esélyed, hogy eltávolítsd a ruhádról.

Azért figyelj!

Ha kényes textíliáról van szó, akkor ne kezdj otthoni kísérletezgetésbe, mivel is veheted ki a spenótfoltot, inkább bízd szakemberre a dolgot! Vidd el tisztítóba a ruhadarabot!

Amit érdemes lehet kipróbálni!

Ha időben észrevetted a spenótfoltot a textílián, ezekkel a módszerekkel talán sikerül eltávolítanod a szennyeződést.

Ismered az írót?

Ez a lefölözött tejhez hasonló, tejföl köpülése alatt keletkező savanyú folyadék a segítségedre lehet, ha spenót csöppent a ruhádra. Áztasd ebben a foltos darabot egy éjszakán át, majd másnap mosd ki a szokásos módon.

Hallottál már az epeszappanról?

Ha máshol nem, nálunk már olvashattál az epeszappan felhasználási módjáról. Szerencsére, spenótfoltra is hatásos lehet. Csak dörzsöld be vele a foltot, hagyd hatni, majd mosd ki a ruhaneműt a szokásos módon.

Elő a krumplival!

Vágj félbe egy burgonyát, és dörzsöld át vele a foltot. Szappanos vízzel öblítsd át a ruhát, majd mehet a mosógépbe, a szokásos programra!

Egy kis finom mosószer soha nem árt!

Ha a spenótban már egy kis tejszín, vaj vagy valamilyen zsiradék is van, tegyél egy kis finom mosószert a foltra, hagyd hatni, majd mosd ki a textíliát, ahogyan máskor is.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...