2016.12.17. 08:34:26 12240 328

Búra? Bajra? Foltra? – Mire jó az epeszappan?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az epeszappan elnevezése elég bizarr, és valaki nem csak a hasára ütött, és úgy keresztelte el ezt a találmányt, hanem a nevének van is köze ahhoz, miből készül. Ám ha első hallásra ódzkodnánk is a használatától, azt mindenképpen érdemes tudni róla, hogy nem habtestünket kell tisztára mosni vele. Valami sokkal nehezebb feladatra hivatott.

Szappanok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szappanok

Az epeszappan már régóta az egyik legjobb, leghatékonyabb folttisztító, ám érdekes neve és anyaga miatt csak kevesen mernek próbálkozni vele.

Mert miből is készül?

Az élelmiszeripari okokból vágóhídra küldött szarvasmarhák epéjét őrlik porrá, és ezt keverik össze tisztítószerrel. Az így készült szappanon se nem érezni, se nem látni nem lehet, miből is készült. Varázserejét amúgy bizarr összetevőjének, a marhaepének, illetve az abban található sóknak, savaknak, enzimeknek köszönheti, mely felveszi a harcot a zsír-, olaj-, szappan-, kávé-, gyümölcslé-, fű-, tinta-, vér- és mindenféle foltok ellen.

Milyen anyagon használható?

Ruhaneműk mellett alkalmas szőnyegek, kárpitok, függönyök foltjainak eltávolítására.

Hogyan működik?

Használata pofonegyszerű! Nedvesítsd be langyos vízzel a foltot, dörzsöld be a szappannal, hagyd állni kicsit (körülbelül 15 perc elég), majd ugorhat a mosógépbe, és indulhat a ruhaneműnek megfelelő program. Ha az anyag megengedi, a bedörzsölésnél használhatsz köröm-, esetleg valamilyen puha sörtéjű kefét.

Hol szerezhetem be?

Nagyobb drogériák polcain is megtalálhatod, de interneten is megrendelhető. Folyékony vagy szórófejes formában is kapható.

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Forrás: femina.hu, okoanyu.blog.hu, eletespillecukor.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.