2016.12.17. 08:34:26 12243 328

Búra? Bajra? Foltra? – Mire jó az epeszappan?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az epeszappan elnevezése elég bizarr, és valaki nem csak a hasára ütött, és úgy keresztelte el ezt a találmányt, hanem a nevének van is köze ahhoz, miből készül. Ám ha első hallásra ódzkodnánk is a használatától, azt mindenképpen érdemes tudni róla, hogy nem habtestünket kell tisztára mosni vele. Valami sokkal nehezebb feladatra hivatott.

Szappanok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szappanok

Az epeszappan már régóta az egyik legjobb, leghatékonyabb folttisztító, ám érdekes neve és anyaga miatt csak kevesen mernek próbálkozni vele.

Mert miből is készül?

Az élelmiszeripari okokból vágóhídra küldött szarvasmarhák epéjét őrlik porrá, és ezt keverik össze tisztítószerrel. Az így készült szappanon se nem érezni, se nem látni nem lehet, miből is készült. Varázserejét amúgy bizarr összetevőjének, a marhaepének, illetve az abban található sóknak, savaknak, enzimeknek köszönheti, mely felveszi a harcot a zsír-, olaj-, szappan-, kávé-, gyümölcslé-, fű-, tinta-, vér- és mindenféle foltok ellen.

Milyen anyagon használható?

Ruhaneműk mellett alkalmas szőnyegek, kárpitok, függönyök foltjainak eltávolítására.

Hogyan működik?

Használata pofonegyszerű! Nedvesítsd be langyos vízzel a foltot, dörzsöld be a szappannal, hagyd állni kicsit (körülbelül 15 perc elég), majd ugorhat a mosógépbe, és indulhat a ruhaneműnek megfelelő program. Ha az anyag megengedi, a bedörzsölésnél használhatsz köröm-, esetleg valamilyen puha sörtéjű kefét.

Hol szerezhetem be?

Nagyobb drogériák polcain is megtalálhatod, de interneten is megrendelhető. Folyékony vagy szórófejes formában is kapható.

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Forrás: femina.hu, okoanyu.blog.hu, eletespillecukor.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!