2017.09.25. 08:27:22 12382 320

Te is táskás szemekkel ébredsz? – Ez is oka lehet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hányszor megesik az emberrel, hogy reggel belekukkant a tükörbe, és az a két „bőrönd” ott a szeme alatt szinte sikít egy kis korrektorért, alapozóért. Persze, a kialvatlanság! De mi van, ha az alvás mennyisége megfelelő volt, még nyugodt is volt az álmunk, ám azok a fránya táskák mégis ott éktelenkednek a szemünk alatt?

Fáradt szemek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fáradt szemek

Mert sajnos nem csak a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra kell odafigyelnünk, hogy a duzzadt szemeket elkerüljük. Ha nem szeretnél két nagy „bőrönddel” közlekedni, ezeket tartsd szem előtt!

Igyál, de…

Igen, fontos odafigyelni a napi folyadékbevitelre! De lényeges, hogy napközben, egyenletesen eloszlatva vedd magadhoz a megfelelő mennyiségű italt, például vizet, gyógyteát. Ha lefekvés előtt szeretnéd bepótolni a nap folyamán elmaradt folyadékmennyiséget, akkor másnap meglehet, táskás szemekkel ébredsz majd. Ennek oka, hogy fekvő helyzetben a folyadék elszállítása a szervezetedben nem mindig megfelelő.

Igyál, de…:-)

Egy-egy alkalommal megeshet, hogy az ember kicsit több alkoholt fogyaszt, és másnap bizony nem ébred teljes pompájában. Ennek oka, hogy szervezetünk éjszaka igyekszik lebontani az este folyamán elfogyasztott alkoholt, így nyirokkeringésünk egy kicsit „bedugul”. És ez bizony arcunkon is nyomot hagy.

Kerüld a sót!

Természetesen valamennyi só elfogyasztására szükségünk van, ám ha lehet, ezt ne a nap végén, lefekvés előtt, sült krumpli és egyéb sós snackek formájában vegyük magunkhoz! Hiszen a só megköti a vizet szervezetünkben, így másnap felpüffedt szemekkel, esetleg felvizesedett lábakkal ébredhetünk. Emellett, szintén hasonló okokból, jó lesz, ha elkerüljük a különböző gyorsételeket is.

Lehet, nem ártana egy kis mozgás…?

Ha a lassú anyagcseréd miatt ébredsz gyakran táskás szemekkel, akkor ideje valami mozgást beiktatnod az életedbe, hogy kissé felpörgesd magadat, és a kissé belassult anyagcserédet is!

Tejes problémák

A felduzzadt szem, ödéma akár a laktózérzékenység egyik tünete is lehet. Ha gyakran megesik, hogy táskás szemekkel ébredsz, ám egyéb kiváltó oka nem lehetne, kezdj el odafigyelni az étkezésedre, jegyezd meg, fogyasztottál-e tejterméket. Ha igen, és úgy érzed, van összefüggés a két dolog között, érdemes lehet kivizsgáltatnod magad!

Lányos napok jönnek…

Hát, ez ellen nincs mit tenni, ha meg kell jönnie, hát meg kell jönnie! Az előtte, alatta tapasztalható hormonváltozások miatt ilyenkor találkozhatunk azokkal a bizonyos szem alatti táskákkal reggel, kissé feldagadt lábakkal este.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Beszürkültél? – Csak semmi pánik, ezek a frizurák Neked állnak majd a legjobban!

Az első hajszál megjelenése nem kis pánikra adhat okot. Pláne, ha viszonylag korán, a húszas éveink elején, közepén bukkan fel. Aztán lassan hozzászokunk, a hajszálakból lassan tincsek lesznek, majd idővel az egész hajkoronánk ezüstben játszik majd. De nyugalom, az ősz hajszínnek is megvannak a maga előnyei!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.