2016.01.28. 15:16:10 9201 287

Tavaszváró téli mókák februárra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igen, még van pár hét az igazi tavaszig. Igen, nekünk is elegünk van a hidegből, a sötétből és - úgy általában - a télből. Annyira belefeledkezünk ilyenkor az önsajnálatba, hogy teljesen kimegy a fejünkből az, hogy HÉ! a télben is vannak élvezetes dolgok, karácsony után is, hó nélkül is, amelyekre nyáron nem igazán lesz lehetőségünk...

Szeretjük a telet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szeretjük a telet

Szóval nincs még minden veszve, kihozhatjuk a téli napokból is a maximumot. Mert valljuk be a folyamatos tévébámulás nem éppen egyenlő a Carpe Diem-érzéssel... Semmi köze az aktív pihenéshez vagy a családunkkal való minőségi idő eltöltéséhez. Pedig télen is hódolhatunk különböző hobbiknak, élvezeteknek. Ezek közül szedtünk össze párat a teljesség igénye nélkül. Próbáltunk csupa olyat gyűjteni, ami viszonylag egyszerűen megvalósítható, bárki számára elérhető és nem igényel sok pénzt.

Forrócsoki, tea, forralt bor

Valahogy a tél elején gyakrabban eszünkbe jut, hogy ezeket az egyszerű italokat elkészítsük és szertartásos keretek között, egy jó beszélgetés közepette elfogyasszuk. Arra bátorítunk titeket, hogy februárban is rendezzetek délutáni teázásokat, forralt borozásokat, traccspartikat, hiszen nyáron úgyis a jeges finomságok kerülnek majd előtérbe.

Összebújás a párunkkal

A 40 fokban valahogy ritkábban van kedvünk odabújni a másikhoz... Nem is értjük, hogy miért... :) Ezeket télen azért illik bepótolni.

Olvasás

Tévézés helyett egyértelműen az olvasás az a program, amivel fejlődhettek, tanulhattok, feltöltődhettek és hasznosan tölthetitek a szabadidőtöket. Ha könyv helyett/mellett a PROAKTIV magazint olvassátok, az sem baj. ;)

Téli túra

Nemcsak nyáron és tavasszal lehet túrázni, hanem télen is. A különbség csupán annyi, hogy jobban meg kell választani az úti célt, melegebben kell öltözni, és rövidebb távval is beéri az ember... De attól még lehet túrázni! Sőt, nagyon is élvezetes.

Takarítás

Igazából már most neki lehet állni a tavaszi nagytakarításnak. Ha éppen esős vagy borongós az idő, szívesebben áldoz fel az ember egy februári hétvégét, mint egy naposabb márciusit. :) Vagy mondunk egy még jobb ötletet: hétköznap esténként részletekben állj neki a takarításnak, mindig csak egy kicsit. Igaz, nem lesz egyszerre minden tiszta, de a végeredmény ugyanaz: az egyébként elhanyagoltabb területek (fürdőszoba csempe, sütő alatt, maga a sütő, szekrények mögött) ki lesznek takarítva. A hétvégék már fel is szabadultak, lehet kirándulni, kertészkedni – kinek, mi!

Horgolás, kötés, kézi munka, rajzolgatás, festegetés, írás

Na kérem szépen, lehet választani! A kreatív energiáinkat nagyon sokféleképpen leköthetjük. Mindenkinek máshoz van affinitása, de a hosszabb téli esték ideális lehetőséget nyújtanak ezen a kreativitás megélésére, igényeink kielégítésére. Vedd elő hát azt a horgolótűt vagy kezdd el azt a blogot, amire mindig is vágytál.

Esti sétával egybekötött forró zuhany, fürdő, szauna

Hideg van esténként? Ez így igaz! De például Finnországban úgy gondolják, hogy nincs olyan, hogy túl hideg, csak rosszul öltöztél fel, és nekik aztán tényleg van tapasztalatuk. Szóval öltözz fel rétegesen, sétálj egy nagyot a pároddal vagy akár egyedül, majd jutalmazd meg magad egy forró, fürdősóval felturbózott fürdővel. Ha már szóba kerültek a finnek, szaunázni is elmehetsz!

Társasozás

Ehhez vendégeket sem árt hívni, vagy az is jó, ha leültetheted a család apróbb tagjait az asztal köré. Van egy kedvenc társasunk, Carcassone a neve. Ezzel fiúk-lányok szívesen játszanak, de a klasszikus Ki nevet a végén, egy pakli kártya vagy az Activity is jó móka – ez utóbbival akár több órán keresztül is le lehet foglalni kicsiket és nagyokat. Ha már játékos kedvedben vagy, ne hagyd ki a PROAKTIVdirekt nyereményjátékát sem!

Egy új recept kipróbálása

Legyen az egy forró leves, egy kiadósabb húsétel, vagy egy bonyolultabb, időigényesebb desszert, a lényeg, hogy valami új legyen, és valami olyan, amit már régóta el akartál készíteni, de eddig „nem volt rá időd.” Most tudatosan szánd erre a szabadidődet, hiszen nyáron úgy sem lesz kedved a konyhában ácsorogni a tűzhely mellett. Nézz körül recept rovatunkban, hátha találsz inspirációt.

Jégkorcsolya

Mi nem igazán rajongunk ezért a téli sportért, de sokan vannak akik igen, és a legtöbb nagy városban legalább egy jégkori pálya azért akad. Ha idén még nem voltál, de kedveled ezt a sportot, akkor menj el februárban, mert amikor becsukja majd a kapuit, bánkódni fogsz, hogy nem jutottál el oda.

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...