2020.08.05. 08:18:34 9164 255

Találd meg, mi motivál igazán - Minden egyszerűbb lesz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miért érdemes felkelni reggel? Miért érdemes dolgoznod? Mi hoz lázba? Pusztán a pénz nem jelent semmit, valódi értékre kell azt váltani. A jó munkához motiváció kell. Azt gondoljuk, hogy az valamilyen külső tényező kell, hogy legyen, pedig, ha a saját, belső motivációd hajtana, könnyebb dolgod lenne...

Motiváció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Motiváció

A belső motivációt pedig nem könnyű megtalálni, s ha rá is akadunk, meg kell őrizni. Hosszú távon. A pénz önmagában, vagy a létszükségletek kielégítése nem elég arra, hogy örömet lelj a munkádban.

Ha valamit úgy tudunk élvezettel csinálni, hogy bármiféle külső jutalom várható lenne érte, akkor megleltük a belső motivációnkat. Ez valószínűleg egy nagyon szeretett hobbi vagy a családunkkal töltött idő. Most már csak azt kell kitalálnunk, hogyan fordítsuk ezt a javunkra.

A hobbidhoz pénz kell...

A kulcs a zárhoz. :) A hobbid űzéséhez nagy valószínűséggel pénz kell, és még ennél is biztosabb, hogy nem vagy olyan szerencsés, hogy a hobbid legyen a munkád... Már pedig akkor két dolgot tehetsz: valamilyen úton-módon eléred azt, hogy a hobbid pénzt hozzon neked, és közben megpróbálod ugyanúgy szeretni (ez sem olyan könnyű ám...), vagy megtanulod szeretni a munkád. Megszereted, bármi is legyen az, mert ez az, ami hozzásegít ahhoz, hogy élvezhesd a hobbidat.

3 tipp a belső motiváció életben tartásához

Növeld a hatékonyságod

Azok az emberek, akik hatékonynak gondolják magukat sokkal jobb önértékeléssel rendelkeznek, magabiztosabbak és a motivációjuk is jobb. Szóval, higgy abban, hogy valamit megtudsz csinálni, és próbáld meg minél hatékonyabban végezni a munkád. Legtöbbször a halogatásnak kell búcsút inteni, és máris kopogtat az ajtónkon a hatékony énünk! Engedd csak be őt az életedbe, meglátod, hálás leszel neki. Szóval, csak ülj le és csináld, vagy éppen állj fel és csináld, nincs több teketóriázás és tökölés.

A munkád elvégzésével hozzájárulsz valami jó létrejöttéhez

Bármilyen unalmasnak vagy jelentéktelennek is tűnik a munkád, egészen biztos, hogy hozzá tudsz társítani valamit, ami másoknak nagy dolog, másoknak segít vagy hozzájárul valami jóhoz. Például, ha egy lámpaboltban dolgozol mint eladó, hozzájárulhatsz egy csomó meghitt vagy éppen tevékeny és hasznos pillanathoz mások életében. Fodrászként “selymes fényűvé varázsolhatod a világot”. Íróként kikapcsolódást, megnyugvást, vigaszt, örömet nyújthatsz és így tovább. Ha semmi ilyesmi nem jut az eszedbe, akkor gondolj a munkatársaidra, a csapatodra vagy a családodra...Találd meg, miért jó másoknak vagy akár az egész világnak, hogy te éppen azt a munkát végzed, amit.

Ne csak akkor csináld, amikor éppen kedved van

Bár van abban valami, hogy jobban megy a munka, amikor éppen megjön hozzá a kedvünk, az is igaz, hogy sokkal ritkábban van “dolgozhatnékunk”, mint kellene. Szóval ne várd meg, amíg dúl benned a tett vágy, hanem menj elébe. Ez azért is jó tipp, mert egy csomószor “evés közben jön meg az étvágy”, és így van ez a munkával is: csak elkezdeni nehéz. Hogy ez sikerüljön, gondolj a hobbidra, a családodra vagy arra a “nagy” dologra, amihez a munkáddal hozzájárulsz.

Forrás: lifehack.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...