2023.01.23. 13:59:00 7500 265

Szöszöl, bolyhos? – Ezt tedd ellene 2.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Odavagy a kötött pulcsikért, de csak ritkán viseled a kedvencedet, mert tartasz tőle, hogy a túl gyakori viseléstől, mosástól kibolyhosodik? Szerencsére van néhány tuti tippünk, amivel elkerülheted ezt a bosszantó jelenséget!

Pulóverek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pulóverek

Előző cikkünkben a tapadós szöszökkel foglalkoztunk. Most pedig jöjjenek a nem kevésbé „ragadós” bolyhok, amiktől szintén nem árt megszabadulnunk.

Jó, ha tudod!

Ezek a kis bolyhok nem innen-onnan kerülnek a pulcsinkra, hanem a pulóver anyagából keletkeznek például a mosó- vagy szárítógépben.

Figyeljünk a helyes mosásra!

Ha szeretnénk, hogy a pulóverünk ne bolyhosodjon ki olyan hamar, ügyeljünk arra, hogy megfelelően mossuk. Legyen kifordítva a pulcsi, mielőtt bekerül a mosógépbe! Alkalmanként érdemes kézzel mosni a bolyhosodásra hajlamos ruhadarabot, és ilyenkor szilikonos sampont használni.

Elő a borotvával!

Textilborotva, esetleg normál borotva segítségével egyszerűen el tudjuk távolítani a bosszantó kis gömböket. Óvatosan simítsuk végig az anyagot borotvával, nehogy kárt tegyünk benne.

A jó öreg kefe!

A ruhakefe egy örök darab, és néhány rakoncátlan boholy esetén biztosan a segítségünkre siet! Először a kefe durvább, majd a lágyabb felével simítsd át a ruhádat!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?