2023.01.09. 14:30:26 9305 266

Szöszöl, bolyhos? – Ezt tedd ellene 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Télen egy pihe-puha kötött pulcsi jó szolgálatot tehet, hiszen megvéd a hidegtől, illetve így az ünnepek után még az „ápol és eltakar” funkciója sem elhanyagolható. Az egyetlen apró gond a kötött pulcsikkal kapcsolatban, hogy kibolyhosodnak, szöszösödnek, aminek leküzdése nem kis feladat.

Pulóverek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pulóverek

De megéri kitartani, és nem feladni a harcot a szöszök és bolyhok ellen, hogy kedvenc pulóverünk még sokáig melengethessen minket a hideg napokon!

Ami nem mindegy!

Egyáltalán nem mindegy az, hogy a pulcsi anyagával van a probléma, és úgy keletkeznek a pulóveren apró kis bolyhok. Vagy a pulcsink „csupán” összeszedi ezeket a kis apróságokat. Ugyan mindkettő bosszantó jelenség, ám az eltávolításuk, megelőzésük szempontjából nem mindegy, melyikkel van dolgunk. Vegyük először a mindenhonnan IS, mindenhova IS ránk tapadó szöszöket, melyekkel a következőképpen vehetjük fel a harcot!

A legegyszerűbb megoldás

Szerezz be egy úgynevezett szösz-kesztyűt és a ruhát, pulcsit néhányszor végigsimítva vele, távolítsd el vele a felesleges szöszöket!

Tedd hűvösre!

Előzd meg a szöszöket! Óvatosan öblítsd át a pulcsidat hideg vízben, de inkább csak a felülete legyen nedves, ügyelj rá, hogy ne igya be a vizet az anyag. Ha ez megtörténik, megfagy az egész pulóver! Ezután tedd egy műanyag szatyorba a ruhadarabot és rakd be egy teljes napra a fagyasztóba! Ha letelt az idő, vedd ki a pulcsit a „hűvösről”, szöszöld le még egyszer és garantáljuk, hogy ez volt az utolsó szöszölős alkalom.

Váltsd le az öblítődet!

Bizony, méghozzá ecetre! Mielőtt elindítod a programot, az öblítő helyett ecet kerüljön az öblítős tartályba. Az első mosás után a szöszök eltűnnek. Ha úgy érzed, a kedvenc ruhadarabod ecetszagú maradt, öblítsd át néhányszor tiszta vízzel, majd öblítős vízzel.

Következő cikkünkben a bolyhos pulcsik nyomába eredünk!:-)

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...