2018.09.03. 10:40:26 11534 347

„Szita, szita, péntek!” Vagy szombat? – 3+1 tipp a jobb memóriáért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor sokfelé kell figyelnie az ember lányának (márpedig általában több irányba kell koncentrálnunk), sokszor érezhetjük úgy, hogy az új vagy bizonyos információk mintha kihullanának a fejünkből. Mivel kevesebb dolgunk nem lesz, így valahogy az információk biztosabb megtartására kellene odafigyelnünk.

Memória - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Memória

A jó öreg lista!

Az egyik „legősibb” módszer, ha nem szeretnénk elfelejteni, mondjuk az aznapi teendőinket, hogy listát írunk róluk. Ez a lista legyen jól áttekinthető, ha lehet, mindenhol legyen veled, és legyen arra is lehetőség, hogy a már elvégzett dolgokat kipipáld, kihúzd. Ha Neked úgy kényelmes, mehet ez egy cetlire is, de remek megoldás lehet ehhez valamilyen applikáció letöltése is a telefonodra!

Mesélj!

Egy nagyobb lélegzetvételű anyagot kellene észben tartanod, ráadásul úgy, hogy mindezt jó ideig tudd hasznosítani is? Szóval, az „itt be, ott ki” technika itt nem használható! Hát „butítsd” le a sztorit! Kerekíts az információkból egy olyan sztorit, amely nem túl bonyolult és remek „sorvezetőként” szolgál számodra például egy előadás során!

Azok a fránya szavacskák!

Neked is meggyűlik a jelszavak megjegyzésével a bajod? Mit teszel a probléma megoldása érdekében? Valószínűleg, ugyanaz vagy valami nagyon hasonló a jelszavad mindenhol, ugye? Hát, nem túl biztonságos! Először is változtasd meg a jelszavaid, legyen mindenhol más. Másodszor pedig: mi lenne, ha mondatban mondanád el? Rakj össze egy mondatot olyan szavakból, ahol a szavak kezdőbetűi a jelszavadat teszik ki! Minél érdekesebb a mondat, annál könnyebben megjegyzed majd!

Neked is rossz a névmemóriád?

Ugyan nincs 2 perce, hogy az új kollégád/ismerősöd ismerőse bemutatkozott Neked, mintha elfelejtette volna közölni a nevét. Vagy egyszerűen csak nem emlékszel rá…? Bemutatkozás közben általában arra koncentrálunk, hogy mi hogyan közöljük a nevünket, és mintha oda sem figyelnénk arra, milyen nevet mond a másik. Először is ezen kellene változtatnunk! Figyeljünk a másik nevére, és „memorizáljuk” „visszamondással”, mondjuk: „Örvendek, Erzsébet, az én nevem…!” Máris könnyebben megjegyezhető embertársunk neve.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...