2019.02.16. 10:52:21 9599 288

Szereted a gránátalmát? – Így pucold meg!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bevallom, mikor először hallottam a gránátalmáról, egy almára nagyon is hasonlító gyümölcsre gondoltam. Aztán persze nagyot néztem, amikor megállapítottam, hogy sem kívülről, sem belülről nem hasonlít a „gránát” a hagyományosra!

Gránátalma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gránátalma

És ez nem csak a kinézetére, hanem az előkészítésére, felhasználására is igaz. A hámozót is elfelejtheted, ha gránátalmával kerülsz szembe, mert itt bizony a mag a lényeg! Megpróbálhatod kiskanállal is kikanalazni, de a lenti módszert is bátran kipróbálhatod!

„Nyomás!”

Mielőtt kettévágnád a gyümölcsöd, nyomogasd be/meg minden oldalról a finomságot, hogy kissé fellazuljanak a magok! Ügyelj rá, hogy ne legyen túl hideg a gyümölcs, ha hűtőből veszed ki, fogyasztás előtt szobahőmérsékleten tartsd egy kicsit.

Elő a kést!

Persze, nem meghámozni kell az almádat! Csupán néhány milliméter mélyen bevágni a héjat, körbe. Csak óvatosan, hogy a magok ne sérüljenek! Ha ezzel megvagy, szedd szét a gyümölcsöt a vágás mentén.

Szedd szét!

Most a vágás mentén szedd ketté a gyümölcsöt!

Fordítsd le!

Most tedd le a gyümölcs egyik felét, maggal lefelé, például egy tányérra. Majd egy merőkanál, vagy evőkanál segítségével ütögesd meg a gyümölcsöt, amíg a magok ki nem hullanak.

Öblítsd át!

Ha megvagy, tedd folyó víz alá a magokkal teli edényt, majd öntsd le róla a vizet. Ismételd meg a műveletet párszor.

Erről a finom gyümölcsről, egészségre gyakorolt pozitív hatásairól itt olvashatsz bővebben! Amellett, hogy testednek, lelkednek is jót tesz, még isteni fogásokat is készíthetsz belőle, és persze, egy remek desszert is könnyedén összedobható belőle!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...