2022.06.07. 09:30:00 6026 254

Szavak helyett gesztusok - Avagy hogyan kommunikálj testbeszéddel?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az emberi kommunikáció sokkal több, mint kimondott szavak, hiszen a nonverbális gesztusok (mimika, kézmozdulatok és testtartás) ugyancsak fontos - ha nem fontosabb - szerepet játszanak közlendőnk átadásakor. De mi van akkor, ha nem hangzanak el szavak? Testünk akkor is kommunikál!

Magabiztos nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magabiztos nő

Egyre többen fedezik fel az önképzés fontosságát, ám ezt érdemes személyes vonalon is elkezdeni, nem csak a szakmai életterületünkön. Aki képes tudatosan alakítani a testbeszédét, pozitívabbnak és vonzóbbnak tudja láttatni magát a környezetével.

A testbeszéd olvasása

Szeretnéd lerántani a leplet mások többé-kevésbé titkolt valódi érzelmeiről a párbeszédek során? Ha tisztában vagy a negatív vagy pozitív módon értelmezhető jelekkel, értékes visszajelzések kerülhetnek a birtokodba.

Amikor a beszélgetőpartnerünk nem hallgat minket figyelmesen, azaz nem ránk néz, a kezével folyton mást babrál, vagy firkál, mialatt beszélünk hozzá, valószínűleg untatjuk. Ezt a szituációt úgy tudjuk oldani, hogy felteszünk neki egy közvetlen kérdést.
Az érdektelen, boldogtalan vagy zárkózott személyek gyakran fonják össze maguk előtt a karjukat, arckifejezésük feszült, és próbálják kerülni a szemkontaktust a beszélgetőpartnerükkel. (Jellemzően az ideges és elégedetlen üzleti partnerek is így viselkednek a tárgyalásokon.)
Ilyenkor megkönnyíthetjük a másik fél helyzetét azzal, hogy empatikusan állunk hozzá.

A beszélgetőpartnereink ezzel szemben közvetíthetnek felénk pozitív érzelmeket is testbeszédükön keresztül. Ezeknek a viselkedésformáknak a felfedezésekor gond nélkül folytathatjuk a kommunikációt.
A megbízható, magabiztos és nyugodt emberek testtartása laza, karjuk a test mellett nyugszik, probléma nélkül tartják a szemkontaktust, valamint természetes mosoly van az arcukon.

Miként nyerjünk bizalmat testbeszédünkkel?

Másold le a beszélgetőpartner néhány jellemzőbb (de ne az összes) testbeszédét!
A nyugalom látszatának fenntartásához lassítsuk le légzésünket is, miközben érdekeltnek mutatkozunk. Amikor stresszhelyzetbe kerülünk, vegyünk fel erőt sugárzó testhelyzetet, így szerveztünk helyre tudja állítani a hormonszintünket.

Az írásbeli kommunikáció színesítése: Gesztusok helyett emojik

Az e-maileken és az üzenetküldő szolgáltatásokon keresztül írt üzenetek nem képesek pontosan átadni az üzenetküldő érzéseit: A kommunikáció során nem halljuk a másik fél hangszínét és a gesztusait sem látjuk közben.
Éppen ezért nem is olyan meglepő, hogy a magánbeszélgetéseink mellett még az üzleti életben is elfogadott a különböző (szalonképes) emojik használata.

Forrás: www.mindtools.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...