2023.03.28. 17:20:00 7294 303

Szabaduljunk meg egy súlyos gondtól: Nehézfémek a szervezetben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az úgynevezett nehézfémek olyan természetben előforduló elemek halmaza, amelyek nagy sűrűséggel és fémtömeggel rendelkeznek, és bizonyos mennyiség felett mérgezőek lehetnek. Viszont azt fontos megjegyezni, hogy nem minden nehézfém káros az emberi egészségre nézve, sőt vannak köztük a szervezetünk számára elengedhetetlenek is.

Kadmium - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kadmium

A nehézfémek olyan elemek, amelyek képesek kötődni az emberi test sejtjeihez, és ez képes tartósan veszélyeztetni a szerveink működését, valamint többféle krónikus tünethez is vezethet, ha telítődik velük a szervezetünk.
Az egészségünkre ártalmas nehézfémek megtalálhatók pl. az ipari hulladékokban, a szennyezett ivóvízben és élelmiszerekben (kagylók, zöldségek), a gyógyszerekben, a rovarirtó szerekben és bizonyos kozmetikumokban is. A leggyakoribb káros egészségügyi hatással bíró nehézfémek között az alumíniumot, az arzént, a higanyt, a kadmiumot, a nikkelt és rádiumot tartjuk számon.

Milyen tünetekkel szembesülhetünk az egészségre veszélyes nehézfémek hatására?

A nehézfém mérgezés többek között okozhatja az egészséges vörösvértestek elégtelen működését, amely jellemzően gyengeséggel, sápadtsággal és fáradtsággal járó vérszegénységet okoz, de fájdalmas hasi görcsök is jelentkezhetnek.
Az agyban felhalmozódott fémek szintén nagyfokú károkat képesek előidézni: az idegrendszerre mért hatása például neurológiai szövődményeket és rendellenességeket okozhat: ilyen lehet az Alzheimer és a Parkinson kór.

Hogyan nehézfémteleníthetjük a szervezetünket?

A szervezet nehézfém-szintjének felmérésére végeztethetünk vérvizsgálatot, amely az ólom, a higany, az arzén és a kadmium túlzott jelenlétét mutathatja ki. Amikor szokatlanul magas nehézfém szint jelenlétéről szerzünk tudomást, haladéktalanul keressünk olyan terápiákat, amelyek megtisztítják a szervezetet ezektől a méreganyagoktól!

A gyógynövény boltokban is kaphatók olyan készítmények, amelyek például a koriander és a chlorella alga kettősével segíthetik a méregtelenítést, azonban ezek általában alkoholos tinktúrák. Alkoholmentes megoldásként a mezei zsurló a magas szilíciumtartalmú kovasav tartalmának köszönhetően lehet megfelelő választás. A kezeléshez egy csapott evőkanálnyi teafüvet főzzünk 3-5 percen keresztül forró vízben. Figyelem, sem a kanál, sem a szűrő nem lehet fémből! A mezei zsurló fogyasztása gyermekek és kismamák számára nem ajánlott!

Forrás: www.everlywell.com, www.naturportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Lehet, hogy mágnest kellene cseréltetnem? – A vonzás törvényéről

Az egyre szélesebb körben ismert és populáris vonzás törvénye, mely a jólét növelésére és a siker vonzására összpontosító régi filozófiára épül, manapság reneszánszát éli. A vallási és filozófiai hagyományokból kifejlődött nézetet a 20. század elején a Napoleon Hill könyveknek – pl.: a Gondolkozz és gazdagodj – köszönhetően újra az érdeklődések centrumába került. A stafétabotot később olyan szerzők vették át, mint például Louise L. Hay az Éld az életed!, és Az erő benned van! c. sikerkönyvek írója.

Gyors sós nassolni való - Ha nem szeretnéd órákig járatni a sütőt!

Nyáron egy étel annál jobb, minél gyorsabban elkészül, minél könnyedebb, esetleg „hűvösebb”, illetve minél kevesebben időre kell miatta bekapcsolni a sütőt. A saláták, főzés nélküli levesek jó ötletnek bizonyulhatnak, ám néha jól jön egy-egy laktatóbb fogás.

Így marad friss az agyad

Az agy karbantartása ugyanolyan fontos dolog, mint a testünk bármelyik részével való törődés. Igaz, hogy az agyunkkal nem igazán foglalkozunk annyit, mint például a túlsúlyunk leküzdésével. Nem gondolnánk miért is van ennek nagy jelentősége, pedig a válasz rendkívül egyszerű: minden fejben dől el! Ezt a mondást elég gyakran halljuk, de igazán nem értjük, hogy mit jelent. Most elmeséljük, miért érdemes olyan módszerekkel foglalkoznunk, amelyekkel az agyunk működését serkentjük.