2019.02.02. 13:33:20 8586 269

Szabadítsd meg az otthonod a nyavalyáktól! – Betegség utáni „takarítási etikett”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre kikecmeregtél egy kiadós megfázásból, ne adj’ Isten, az influenza ért utol az idén? És sajnos nem kímélte a család többi tagját sem ez a kór? A lényeg, hogy meggyógyultatok, és most már egészségben élitek a mindennapjaitokat! Hogy ez így is maradjon, mit szólnál egy kiadós takarításhoz?

Takarítószerek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítószerek

Hogy mi van? Éppen csak most ocsúdtál fel az „ágyban, párnák közti” időszakból, máris a takarításon kellene gondolkodnod? Nem szaladhatna még egy kicsit a lakás? :-) Persze, a probléma nem azzal van, hogy éppen kupi van. Sokkal inkább azért lenne jó egy nagyobb takarítás, hogy felfrissítsd az otthonod, és eltávolítsd a még Nálatok vendégeskedő bacikat, vírusokat, egyéb kórokozókat.

Amit feltétlenül tisztítsd meg egy betegség után

Elő a tisztítószereket, és hajrá!

Pakold meg a mosógépet!

Itt az ideje egy huzatolásnak! Cseréld le az ágyneműhuzatot, és gyorsan dobd a mosógépbe! A törölközőkkel, egyéb, addig viselt ruhadarabokkal együtt! Amit lehet, moss legalább 60 fokon, hogy biztosan eltávolítsd a kórokozókat!

Alkalmanként sem árt átfutni rajtuk…

Ezek a kilincsek, ablaknyitók, villanykapcsolók, szekrényajtók, illetve azok kilincsei. Jobb lenne gyakrabban is áttörölni fertőtlenítős ronggyal őket, de egy-egy betegség után mindig célszerű átmosni ezeket is.

Ami szinte mindig a kezedben van

Naná, hogy a telefonodról van szó! Nyilván, amíg beteg voltál, akkor is gyakran nyomogattad, hiszen valószínűleg ezzel tartottad a külvilággal a kapcsolatot…:-) A lényeg, hogy ezen is fuss át valamilyen fertőtlenítővel, és ha lehet, ne csak „begsi” után, hanem minél gyakrabban! És ami legalább olyan gyakran a kezünk ügyébe kerül, pláne, ha éppen betegek vagyunk, vagy éppen lábadozunk, az a televízió távirányítója! Feltétlenül takarítsd le azt is!

Nem árt, ha „őt” is megtisztítod!

Valószínűleg rengeteg papírzsebkendőt elhasználtál a náthás időszak alatt, úgyhogy gyakran nyitogattad a szemetes tetejét. Az alap, hogy a szemetet vidd ki, de emellett a kukát is áttörölheted fertőtlenítős ronggyal!

Még a csere is belefér…

Ha eddig halogattad, hogy lecseréld a fogkeféd, akkor éppen itt az ideje. Betegség után mindig válts újra!

Ha gyerkőc van a családban…

Bizony, nem ártana az ő játékait is áttörölni egy fertőtlenítős ronggyal, biztos ami biztos alapon.

Ha végeztél a takarítással, természetesen a takarítórongyok is mehetnek a szemétbe! Ha pedig megelőznéd a betegségeket, csupán némi odafigyelésre és (még) egy kis takarításra lesz szükséged!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...