2018.01.25. 17:24:58 14846 449

Előzzük meg a vírusok, bacik terjedését - 8 tipp!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt az influenza járvány, napról-napra több a megbetegedés országszerte. Nem törvényszerű, hogy mindenkinek el kell kapnia a betegséget, és sokat tehetünk azért, hogy megóvjuk magunkat, a családunkat és a környezetünket. Például ne kövessük el ezeket az alapvető hibákat...

baba influenza - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com baba influenza

Így nem járulunk hozzá a járvány további terjedéséhez. :)

1. Alaposan mossunk kezet!

Nem csak hideg vízzel öblítsd le a kezed, hanem alaposan mosd meg, szappannal és meleg vízzel, naponta többször is. Ne hagyd ki a hüvelykujjadat sem! A goodhousekeeping.com felmérése szerint elég gyakori, hogy az emberek kihagyják a hüvelykujjukat kézmosás közben... Pedig elég sokat használjuk, gondolj csak az ajtónyitásokra, a mobiltelefonodra stb.

2. Ne tegyük a táskánkat a földre...

Képzeld csak el, hogy leteszed a táskád a földre a munkahelyeden, majd ugyanezt a táskát otthon felteszed a konyhaasztalra... Ugye nem kell elmagyaráznunk, hogy ez mennyire nem higiénikus. A legkevesebb amit megtehetsz az az, hogy meleg szappanos vízzel átmosod a táskádat, ha ilyesmi előfordult, de inkább ne legyen táska a földön.

3. A fogkefe személyes dolog

A fogkeféket ne tartsátok egymáshoz túl közel, cseréljétek minimum 3 havonta, és mindig alaposan öblítsétek el használat előtt és után is. Ugyanis: a fogkefén megtelepedhet az influenza vírus, gomba, E-coli és egyéb baktérium is.

4. Fertőtlenítsd a fogantyúkat is

A goodhousekeeping.com azt ajánlja, hogy fertőtlenítsük le a konyhaszekrény fogantyúit is pár naponta, ha pedig valaki beteg a családban, akkor naponta.

5. A cipő

Ha bemászkálsz a nappaliba az utcai cipőben, akkor egy csomó olyan bacit beviszel, ami betegséget okozhat. Kifejezetten veszélyes lehet ez a gyerekekre nézve, és nem csak influenzát, hanem egyéb fertőzést is elkaphat.

6. Élőflórás joghurt a megelőzésért

A probiotikumok segíthetnek a fertőzések elkerülésében, mivel karban tartják a bélflórát, és a felső légúti fertőzéseket is hatékonyan háríthatja. Szóval együnk joghurtot, lehetőleg bogyós gyümölcsökkel.

7. Cserélj gyakran ágyneműt

Nyáron az izzadás és gomba, télen a vírusok, baktériumok miatt is érdemes sűrűn cserélni az ágyneműt. A legjobb az, ha hetente cserélsz ágyneműt, de maximum két hét teljen el két csere között.

8. Oltasd be magad!

Az oltások előnyeiről, hátrányairól, az oltásellenességről stb. órákon keresztül lehetne vitázni... Ha Te úgy érzed, hogy a legszívesebben beoltatnád magad, akkor ne habozz! Persze rábeszélni sem akarunk senkit, és az oltás sem nyújt száz százalékos védettséget, úgyhogy érdemes a fenti higiénés szokásokat az oltás után is folytatni.

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...