2020.11.16. 14:27:52 58792 269

Sütőbe a csirkével! 3 könnyű sütőben sült csirke recept
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A csirkés recepteket nem tudom megunni. Mindig szembejön egy-egy újabb a neten. Tegyük fel (nem is olyan nehéz) kevés az időnk, az egyik gyerek sír, a másik nevet(-ne veled), apuka meg már nagyon korgó gyomorral várja a vacsorát. Ide most viszonylag gyors, könnyű, de finom, sütőben sült csirkés receptek kellenek.

Sült csirke - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült csirke

Tehát irány a PROAKTIVdirekt Magazin, majd a konyha, a többieknek míg el nem készül a mennyei csirke,adj egy kevés ropogós zöldséget, majd keverj egy limonádét! Javaslom, magadra is gondolj: egy pohár bort megengedhet magának a séf! Különben is, egy egyszerű csirkés fogás mellé illik illatos, száraz fehér- vagy könnyű vörösbort kortyolni - a felnőtteknek. Íme, három igazán egyszerű sütőben sült csirke recept.

A klasszikus sütőben sült csirke

Elkészítési idő: kb. 1 óra 20 perc

Nehézségi fok: alacsony

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 1 kg csirke darabokban
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sült csirke fűszerkeverék
  • 1 evőkanál rozmaring, ha van friss, akkor egy ág- ezzel a legjobb
  • 2 evőkanál olívaolaj

Mossuk meg alaposan a csirkedarabokat. Tegyük egy szűrőedénybe, és hagyjuk lecsepegni őket, majd feltétlenül itassuk fel a nedvességet konyhai törlőpapírral. Olajjal alaposan kenjük meg a csirkét, és egyenletesen szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Pár evőkanál olívaolajat öntsünk a tepsi aljába, majd tegyük bele a szétzúzott fokhagymát és a csirkét a rozmaringgal együtt. Ezután 200 fokos sütőbe vele! A sütőben sült csirke akkor van kész, amikor aranyló kéreg képződik a felszínén.

Sütőben sült csirke sörrel

Elkészítési idő: kb. 1 óra 20perc

Nehézségi fok: alacsony

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 1 darabra vágott csirke vagy 4 láb
  • majoránna, rozmaring, bors, petrezselyem, só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz sör

Mossuk meg a csirkét, és hagyjuk lecsepegni. A majoránnát, a rozmaringot és a petrezselymet felaprítjuk és félretesszük. Egy tálba öntsük a sört, adjuk hozzá a kis darabokra vágott fűszereket, sót, borsot és fokhagymát, végül az olajat, majd alaposan keverjük össze. A csirkét ebben a keverékben körülbelül 20 percig pácoljuk. Egy tapadásmentes edénybe tegyük a csirkedarabokat és öntsük le a sörös páclével. Helyezzük az edényt 40 percre a sütőbe, és a sütés felénél fordítsuk meg a darabokat.

Sütőben sült csirkemell krumplival és zöldségekkel

Elkészítési idő: kb. 1 óra és 20 óra

Nehézség: alacsony

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 1 kg csirkemell
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, kakukkfű, majoránna, petrezselyem, bazsalikom
  • 1 nagy cukkini
  • 2 közepes burgonya
  • 2 közepes sárgarépa
  • kevés liszt
  • 1/2 pohár száraz fehérbor

Mossuk meg és csepegtessük le a csirkét. A zöldségeket vágjuk szeletekre. A fűszernövények se maradjanak ki, felaprítás után tegyük félre őket. Helyezzük a zöldségeket egy tálba, adjunk hozzá olajat, dobjuk bele a fűszernövényeket, majd alaposan keverjük össze. Helyezzünk sütőpapírt egy tepsibe, és fektessük rá a lisztezett csirkét. Kb. 30 percig süssük 180 fokos sütőben. Az idő lejárta után vegyük ki a csirkét a sütőből, és tegyük félre. Adjunk egy kis sót a zöldségekhez, és öntsük a serpenyőbe. Tegyük vissza az edényt a sütőbe 10 percre. Az idő letelte után húzzuk ki a tepsit, és tegyük a csirkét a zöldségekre, majd vissza a sütőbe további 10 percre. Ezután a 10 perc után is nyissuk ki a sütőt és locsoljuk meg fehérborral a készülő ételt, majd hagyjuk a csirkét ismét (de utoljára) 10 percig sülni. Tálaljuk forrón egy pohár könnyű fehérborral.

Még három sütőben sült csirke ötlet Neked

Fehérboros csirkemell sütőben sütve - másként

Az izgalmas alapreceptet, amit kedvedre variálhatsz, itt találod: Boros csirke okosan>>

Tepsiben sült csirke töltve, körítve

Töltött csirkecomb vele sült zöldségekkel - komplett ebéd egy tepsiből>>

Egészben sült csirke

Ha nincs időd a részletekkel bíbelődni, mehet a csirke egészben a sütőbe, s amíg elkészül, játszhatsz egyet az apró néppel.

Az egészben sült csirke nem fog kiszáradni, ha beveted a következő tippeket, klikk ide az ötletekért és a receptért>>

Írta: KV

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...