2023.11.13. 15:36:54 7634 286

Süssünk, főzzünk céklával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A cékla egy sokoldalú zöldség, amelyet főzve, sülve vagy akár nyersen is fogyaszthatsz. Íme néhány ötlet, hogy hogyan készíthetsz ízletes ételeket ebből a bíbor színű vitaminbombából!

Céklaleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Céklaleves

Céklaleves

A céklaleves egyszerű, mégis tápláló étek. Párolj vöröshagymát, sárgarépát és zellert egy kis olívaolajon, majd adj hozzá hámozott és felkockázott céklát. Öntsd fel zöldséglével, és főzd puhára! Turmixold simára, majd ízlés szerint sózd és borsozd. Szolgáld fel tejszínhabbal és friss korianderrel, de petrezselyemmel is mennyei lesz.

Céklasaláta

Nyersen is élvezheted a céklát, készítve belőle friss salátát! Reszeld le, majd keverd össze finomra vágott almával, dióval és friss petrezselyemmel. Öntsd le citromos vinaigrette öntettel, és hűtsd le egy kicsit a hűtőszekrényben, és már lakmározhatsz is belőle.

Sült céklachips

Készíts egészséges snacket céklából sült chips formájában. Vágd vékonyra a céklát, és keverd össze olívaolajjal, sóval és borskal. Terítsd ki egy sütőlapra, majd süsd a szeleteket előmelegített sütőben, amíg ropogóssá nem válnak. Ez egy könnyű és tápláló alternatívája a hagyományos chipseknek.

Céklás rizottó

Tedd színesebbé a rizst! Párold meg a céklát, majd adj hozzá rizottó rizst és pirítsd át. Öntsd fel forró hús- vagy zöldséglével, és főzd puhára. A cékla színe és íze különlegessé teszi ezt az olasz ételt.

Grillezett céklaszendvics

Szeleteld vékonyra a céklát, sózd, borsozd, majd grillezd meg. Tálald pirítóson avokádóval és friss salátával. Ez egy könnyű, mégis ízletes szendvics lehet.

Ez csupán néhány ötlet, de a cékla számos más ételbe is könnyedén beilleszthető. Kísérletezz a saját konyhádban, és fedezd fel, hogy milyen izgalmas és változatos lehetőségeket kínál ez a színes és tápláló zöldség!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...