2017.03.05. 08:36:09 19636 441

Sült krumpli másként – Süss édesburgonyát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az édesburgonya, vagy más néven batáta valamiért eddig kimaradt a heti menüből. Pedig nem csak egészséges, finom, és különleges, hanem sokoldalúan is felhasználható. Tulajdonképpen, ami burgonyából elkészíthető, az kivitelezhető édesburgonyából is. Legalábbis, ami a köreteket illeti.

Sült édesburgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült édesburgonya

Mert mondjuk a paprikás krumplit, gulyáslevest nehezen tudjuk elképzelni batátából. De mint püré, nagyon finom, de hallottam olyat is, hogy valaki ebből készítette a brassóihoz való krumplit. Akkor tehát sütve sem lehet rossz!

Édes „piriburi”

Lepd meg a családot és dobd fel a vasárnapi ebédet! Kínálj köretként sült édesburgonyát!

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya

  • 2 evőkanál kukoricadara

  • 2 teáskanál olaj

Ilyen egyszerűen elkészíthető:

A sütőt melegítsd elő 200 ⁰C-ra (hőlégkeverésest 180 ⁰C-ra). A burgonyákat hámozd meg, majd vágd 1,5 centiméter vastag hasábokra, majd a hasábokat még vágd ketté. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd oszlasd el rajta a burgonyát. Öntsd le olajjal, majd a darával, és keverd össze. Tedd a forró sütőbe, és az alsóbb részre helyezve a tepsit, süsd 20-25 percig. Ha kész, vedd ki, sózd meg és fogyaszd!

Forrás: essen-und-trinken.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...