2018.02.03. 20:06:39 16528 422

Stresszes az életmódod? Vezesd le a feszültséget!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A stressz önmagában nem feltétlenül rossz dolog. Sőt, van, hogy kifejezetten motiválja az embert, hogy jobban teljesítsen. A probléma ott kezdődik, ha nem vezetjük le a feszültséget, illetve, ha olyan mértékű stresszel kellene megbirkózni, ami már túl van a határainkon.

Stresszmentes élet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stresszmentes élet

A hétköznapi stresszel azonban egyszerű a dolgunk, de tényleg időt kell szánni a oldására. Ha ez hosszú távon elmarad, a stressz fokozódásához és betegségekhez vezethet. Tehát mi a dolgunk? Mindennap szánni egy kis idő a magunkra és a stressz levezetésére.

Van több módszer is a hétköznapi, átlagos stressz leküzdésére. Valószínűleg mindenkinél más lesz a megoldás, más fog beválni, más lesz, ami hatékonynak és egyben kényelmesnek is bizonyul. Mert valljuk be, igencsak kényelmes lények vagyunk. :)

1. Ezt mindenki tudja: sport

Bár ez a legkézenfekvőbb és az egyik legjobb stresszoldó tevékenység mégis kevesen választják. Pedig szinte bármilyen sport megfelelő lenne és egyéb egészségügyi előnyökkel is járna, nem is beszélve az alakunkra gyakorolt slankító hatásról. :) Az úszás például kiváló választás lenne, hiszen még azok is végezhetik, akiknek ízületi problémáik vannak vagy fáj a hátuk, derekuk. Akik szeretnének megfeledkezni arról, hogy sportolnak, azoknak a táncot ajánljuk. A kirándulni vágyók menjenek gyalog- vagy kerékpár túrákra.

2. Csak kellemesen: egy forró fürdő

Egy fárasztóbb nap végén lehet, hogy másra nem is vágyunk, csak arra, hogy elmerüljünk egy kád vízbe. Ez is kiváló stresszoldásra. A víz megnyugtat, közben tisztázhatjuk a gondolatainkat vagy csak bambulhatunk egy fél órát. Néha ennyi is elég.

3. Páros tevékenység: a szex

A szexnek számos pozitív hatása van a szervezetre, többek között csökkenti stressz szintet. :) Ráadásul két legyet üttök egy csapásra.

4. Erre biztosan nem gondoltatok: Videójáték

Na, ez bizonyára keveseknek jut eszébe - kivéve természetesen azok az emberek, akik már ráakadtak eme stresszoldó tevékenységre: most bőszen bólogatnak, és húzzák a feleségüket a monitorhoz: “Látod, drágám!”. A Mindennapi pszichológia, arról számolt be, hogy a játék közben átélt pozitív élmények és izgalmak (egy fajta pozitív stressz) csökkentik a kortizol szintet, amelynek emelkedése a stressz egyik velejárója.

5. Finom megoldás: Étkezéssel a stressz ellen

Egy korábbi cikkünkben jó pár ételt összeszedtünk, melyek segíthetnek a stressz csökkentésében: A stresszoldás itt kezdődik: edd magad stresszmentesre>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.