2015.12.26. 11:12:22 9259 226

Sport munka vagy az ünnepek után? – Így motiváld magad, hogy ne maradjon el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyünk őszinték: nagyon ritka az olyan nap, amikor a napi 8, esetleg még több óra munka után vidáman és motiváltan megyünk le edzeni, indulunk el futni, kezdünk neki bárminek otthon. Nincs ez másként az ünnepek utáni pihengetés után sem. Pedig a mi érdekünk a rendszeres mozgás, úgyhogy néhány tipp segítségével azért lelkesíthetjük magunkat!

Sportolás fáradtan - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sportolás fáradtan

Ha az számodra nem eléggé motiváló ok, hogy a rendszeres sport segít csökkenteni a cukorbetegség, a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések, a depresszió és egyéb lelki bajok kialakulását, adunk még néhány tippet, hogy könnyebben rávedd magad a mozgásra!

Éljenek a csapatjátékok!

Ha szeretnél rendszeresen mozogni, ám erre nem mindig sikerül rávenni magad, válassz valamilyen csapatjátékot, mint például a futball, vagy a röplabda. Így ha Te nem lennél elég lelkes, a többiek hangulata, kedve hamar magával ragad majd. Együtt még „szenvedni” is lelkesítőbb.:-)

Időhiány? Nem kifogás!

No igen, néhanapján azért megesik, hogy az embernek tényleg nem marad ideje, energiája mozogni aznap. De hogy mindig? Az, hogy nincs időd, nem lehet mindig kifogás. Tervezd meg a napod, és ebbe a tervbe kerüljön be a sport is. Hanyagold az olyan időrabló tevékenységeket, mint az interneten való böngészés, vagy a hosszú ideig tartó televíziózás. De ha semmiképp nem jön össze a munka után való sport, próbáld meg munka előtt. Indítsd egy kis futással, tornával a napodat! De ha minden kötél szakad, próbálj meg esetleg kerékpárral, vagy gyalog bejutni a munkahelyedre, és máris megvan a napi mozgásadag. (Legalábbis egy része.)

Használd a technikát!

Talán azt hiszed, viccelünk, de különböző videójátékok, X-box, PS és társaik segíthetnek, hogy megmozdítsd magad. Ha a Jézuska pedig pont egy ilyet rakott a fa alá, akkor aztán pláne nincs mellébeszélés. Persze, csak azok a kütyük jók, melyekhez kamera, illetve érzékelő is tartozik, mint például a tenisz, a boksz, esetleg a tánc, ahol valóban Neked kell elvégezni az adott mozgást. Úgyhogy fotelből fel, kérd kölcsön a párod/az öcséd/a szomszéd „kütyüjét” és vágj bele! De most, az okostelefonok korában már könnyen beszerezhetünk olyan, a telefonhoz való kiegészítőket, amelyek mérik alvásidőnket, pulzusunkat, a napi megtett lépéseket, sőt, az elégetett kalóriát, esetleg azt az egyes tevékenységekre lebontva. Ha van rá lehetőséged, szerezz be egy ilyen készüléket, mindjárt lelkesebb leszel a sportok iránt.

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...