2022.01.21. 12:12:39 9659 333

Spenót - sokkal több, mint a főzelék!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A spenótra akkor kezdtem el először más szemmel nézni, amikor Horvátországban briliáns spenótos burgonya köretet kaptunk a grillezett tonhalunk mellé. Egyszerűen fenomenális volt! A mi petrezselymes burgonyánkhoz tudnám hasonlítani, de sokkal több spenóttal tálalták. Soha életemben nem ettem meg a spenótfőzeléket, és semmilyen spenóttal készült ételt eddig a napig, majd rajongóvá váltam.

Spenótos lasagne - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spenótos lasagne

Amikor hazajöttünk a nyaralásból, természetesen újra kellett kóstolnom a spenótfőzeléket. Nos..., továbbra sem ízlett. Ugyanakkor a sajttal és spenóttal töltött rántott karaj már egészen a kedvemre való volt. A spenótos lasagne úgy szintén, a bébi spenót salátaként koktélparadicsommal, mozzarella, citrommal és olívaolajjal, némi sóval pedig valami fergeteges. Úgyhogy a spenóttal való ismerkedés, barátkozás azért folytatódott, és ma már megeszem a jóféle spenótfőzeléket is. Főleg, ha nem a fagyasztott, szétturmixolt maszlagból készül, hanem leveles spenótból. Most egy egyszerű lasagne receptet hoztam nektek.

Spenótos lasagne

800 g fagyasztott spenótporció (leveles spenót)

5 gerezd fokhagyma

2 ek olívaolaj

pici víz

só, bors

80 g vaj

80 g liszt

800 ml tej

só, bors

fél szerecsendió reszelve

lasagne tészta (kb 9 db, tepsi mérettől függően (kb 3 db férjen el egy sorban)

250 g mozzarella

50 g reszelt parmezán

A spenótot és a zúzott fokhagymát megpároljuk pici víz és egy kis olívaolaj társaságában. Sóval és borssal ízesítjük. Közben elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk, és a liszttel összefőzzük, sűrűn kevergetjük, hogy ne csomósodjon be, fokozatosan felengedjük a tejjel, közben végig keverjük. Forrás után megvárjuk, míg besűrűsödik, továbbra is kevergetjük. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.

Egy négyszögletes üvegtálban vagy tepsiben rétegezzük a lasagne tésztával. Besamellel majd tésztával kezdünk, erre jön a spenót, még egy réteg besamel, sajtok, és ezt folytatjuk, amíg a besamel el nem fog, a tetejét még megszórjuk sajttal. Fontos, hogy a tésztát jól körbevegye a szósz. :)

200 fokon kb 40 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat és jó ismerkedést a spenóttal!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...