2022.11.05. 08:29:52 5501 255

SOS-tippek, ha közeleg az influenzaszezon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyünk őszinték, bő 2 éve az influenza-szezon már valami teljesen mást jelent, mint azelőtt. Korábban némi vitaminnal turbóztuk fel az immunrendszerünket, és ha éppen leterített minket a szezonális influenza, jó esetben néhány nap alatt kihevertük. Ám a koronavírus óta minden kicsit más lett.

Vitaminszedés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vitaminszedés

Akár megijedtünk tőle, akár legyintettünk az elmúlt év eseményeire, valamilyen hatással biztosan volt/van az életünkre. Tanulságos időszak volt, az biztos, és nemigen szeretnénk újra átélni. Reméljük, idén már csak egy rossz emlék lesz a lezárásokkal, megbetegedésekkel, „oltass-ne oltass” vitákkal tarkított időszak, egyvalami azonban megmaradt: talán kicsit jobban figyelünk szervezetünkre, tudatosabban készülünk a köhögős-náthás-betegeskedős szezonra. A tudatosságba abszolút belefér, hogy az utolsó pillanatban, last-minute praktikákat bevetve várjuk a vírusok támadását.:-)

Segíts az étkezéseddel!

Törekedj arra, hogy szezonális zöldségekből, gyümölcsökből, hozzávalókból készült ételek kerüljenek a tányérodra. Jöhetnek a télen is elérhető, télen is eltárolható finomságok, mint az alma, körte, burgonya, sárgarépa, sütőtök, brokkoli, karfiol, spenót. Finom fűszerekkel dobhatod fel az étkezéseidet, bátran használd a kurkumát, gyömbért, fahéjat is.

Ne hanyagold el a mozgást sem!

Habár ahogy rövidülnek a napok, és kerülnek elő a vastag, „ápol és eltakar” típusú ruhák, így egyre kevesebb a motivációnk a sporthoz, nem érdemes elhanyagolnunk kedvenc mozgásformánkat. Hiszen nem csak külsőnket, hanem immunrendszerünket is bőven „formázhatjuk”, erősíthetjük vele. A nagy séták a friss levegőn pedig nagyon is jót tesznek szervezetünknek.

Tessék mosolyogni!

Vagy inkább nagyokat nevetni!:-D A gyakori nevetés jó hatással van az immunrendszerünkre, úgyhogy érdemes sokszor gyakorolni ezt a jó szokást.

„Relax, take it easy!”

Talán a legnehezebben kivitelezhető, hogy csökkentsük életünkben a stresszt, de egy próbát mindenképpen megér, hiszen a sok stressz gyengíti az immunrendszert. Influenzaszezonban az pedig nem éppen a legjobb.

Elő a gyógynövényekkel!

Ha a természetes (mód)szerek híve vagy, nem árt feltöltened a házipatikádat a leghatásosabb gyógynövényekkel sem!

Amiről semmiképpen ne feledkezz meg!

Habár odakint nem tombol a kánikula, azért a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről – immunrendszerünk megfelelő működése érdekében is – a hideg hónapokban sem árt gondoskodni!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...