2022.11.05. 08:29:52 6282 258

SOS-tippek, ha közeleg az influenzaszezon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyünk őszinték, bő 2 éve az influenza-szezon már valami teljesen mást jelent, mint azelőtt. Korábban némi vitaminnal turbóztuk fel az immunrendszerünket, és ha éppen leterített minket a szezonális influenza, jó esetben néhány nap alatt kihevertük. Ám a koronavírus óta minden kicsit más lett.

Vitaminszedés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vitaminszedés

Akár megijedtünk tőle, akár legyintettünk az elmúlt év eseményeire, valamilyen hatással biztosan volt/van az életünkre. Tanulságos időszak volt, az biztos, és nemigen szeretnénk újra átélni. Reméljük, idén már csak egy rossz emlék lesz a lezárásokkal, megbetegedésekkel, „oltass-ne oltass” vitákkal tarkított időszak, egyvalami azonban megmaradt: talán kicsit jobban figyelünk szervezetünkre, tudatosabban készülünk a köhögős-náthás-betegeskedős szezonra. A tudatosságba abszolút belefér, hogy az utolsó pillanatban, last-minute praktikákat bevetve várjuk a vírusok támadását.:-)

Segíts az étkezéseddel!

Törekedj arra, hogy szezonális zöldségekből, gyümölcsökből, hozzávalókból készült ételek kerüljenek a tányérodra. Jöhetnek a télen is elérhető, télen is eltárolható finomságok, mint az alma, körte, burgonya, sárgarépa, sütőtök, brokkoli, karfiol, spenót. Finom fűszerekkel dobhatod fel az étkezéseidet, bátran használd a kurkumát, gyömbért, fahéjat is.

Ne hanyagold el a mozgást sem!

Habár ahogy rövidülnek a napok, és kerülnek elő a vastag, „ápol és eltakar” típusú ruhák, így egyre kevesebb a motivációnk a sporthoz, nem érdemes elhanyagolnunk kedvenc mozgásformánkat. Hiszen nem csak külsőnket, hanem immunrendszerünket is bőven „formázhatjuk”, erősíthetjük vele. A nagy séták a friss levegőn pedig nagyon is jót tesznek szervezetünknek.

Tessék mosolyogni!

Vagy inkább nagyokat nevetni!:-D A gyakori nevetés jó hatással van az immunrendszerünkre, úgyhogy érdemes sokszor gyakorolni ezt a jó szokást.

„Relax, take it easy!”

Talán a legnehezebben kivitelezhető, hogy csökkentsük életünkben a stresszt, de egy próbát mindenképpen megér, hiszen a sok stressz gyengíti az immunrendszert. Influenzaszezonban az pedig nem éppen a legjobb.

Elő a gyógynövényekkel!

Ha a természetes (mód)szerek híve vagy, nem árt feltöltened a házipatikádat a leghatásosabb gyógynövényekkel sem!

Amiről semmiképpen ne feledkezz meg!

Habár odakint nem tombol a kánikula, azért a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről – immunrendszerünk megfelelő működése érdekében is – a hideg hónapokban sem árt gondoskodni!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.