2017.11.20. 13:17:49 17144 339

Skandináv törpék a kertek alatt - készítsük el együtt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lassan itt a karácsony, tényleg nem lehet azt mondani, hogy ó ugyan, időnk, mint a tenger, mire észbe kapunk, már mosogathatjuk is a karácsonyi vacsora edényeit. Na de azért addig készülődhetünk bőven, a karácsony kötelező érvényű dekorációs kellékein kívül csinálhatunk például végtelenül cuki kis skandináv manócskákat, ezeket akár az ajtó elé is tehetjük aztán.

Skandináv manó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Skandináv manó

A lakásban, ablakpárkányon, esetleg kandallópárkányon is édesen mutatnak.

Skandináv manócskák - Így készül:

Mi kell hozzá:

  • piros és szürke filc anyag
  • piros és szürke cérna
  • műszőrme a szakállnak
  • tömőanyag granulátum
  • vatta
  • fagolyó, lehetőleg kisebb méretű, az orra lesz ebből
  • természetesen olló és tű

Hogyan kezdjünk hozzá

Fogjuk a szürke anyagot, és egy bő arasznyi magasságú, magas háromszöget vágunk belőle. Ez lesz a manó teste, ebbe tesszük majd a tömőanyagot. Az alját lekerekítjük, ugyanúgy szürke filcből kivágunk egy kört, amit majd hozzáillesztünk az ívhez. A háromszögünk íves aljára díszítő jelleggel piros cérnával kis csillagocskákat varrunk. Amint ezzel készen vagyunk, elkezdhetjük az összeállítást.

Először az íves aljhoz varrjuk a körünket, majd amint körbeértünk, a háromszög két oldalát is elkezdjük összevarrni- Végig pelenka öltéssel dolgozunk, tehát a színén dolgozunk az anyagnak, nem fogunk aztán a későbbiekben a kifordítással bajlódni. Meg aztán a szépen kivitelezett pelenkaöltés igen mutatós is tud lenni, szóval mindenképp ezzel csináljuk. Ha félig megvarrtuk az oldalát, kezdhetjük kitömni.

Először némi vattát tömködjünk az aljába, majd szórhatjuk rá a granulátumot. Amint ezzel megvagyunk, varrhatjuk tovább, majd megint kerül bele egy kis tömőanyag, utána megint egy kis varrás következik. Gyakorlatilag hamar el is fogy a varrnivaló, gyakorlatilag kész a manó teste.

Amint ezzel megvagyunk, veszünk egy kis műszőrme darabot, amit a kis zsákocska aljától 4-8 cm-re – attól függően, hogy mekkora az a manó – felvarrunk. A közepére rögzítünk egy fagolyót és utána már csak a sipka elkészítése van hátra.

A sipkát a már ismert módon készítjük, mindig a másik színű filcből, mint amiből a testet készítettük, jelen esetben ez a piros lesz. Értelemszerűen, ha pirosból készítettük az alját, akkor szürke lesz a fején. Szóval ugyanúgy kivágunk meg meredek oldalú háromszöget, kerekítjük az alját, és a két szárát összevarrjuk, ugyanúgy pelenkaöltéssel. Amikor elkészültünk vele, akkor már nincs más hátra, mint a manócskánk fejébe húzni a sipkáját, és elhelyezni kedvenc helyére.

Tipp

A műszőrme elképesztő módon tudja hullajtani a „szőrét”, már ha hosszú szőrű anyagot veszünk, ahogy a mellékelt fotókon látszik. Minden tiszta szál lesz a környezetünkben, ezzel érdemes kalkulálni, és lehetőség szerint nem a kedvenc fekete pulcsinkban nekilátni a kreatívkodásnak.

Szintén a műszőrmével kapcsolatban érdemes arra is odafigyelni, hogy hogyan vágjuk a darabokat. Hogy ha az ollót „bújtatva”, a műanyag szőrszálak alatt vágjuk el a textil részét, akkor a szakállka szinte természetes formájú lesz, nem egyenesen levágott fura szögletes forma.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.