2017.11.20. 13:17:49 17252 339

Skandináv törpék a kertek alatt - készítsük el együtt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lassan itt a karácsony, tényleg nem lehet azt mondani, hogy ó ugyan, időnk, mint a tenger, mire észbe kapunk, már mosogathatjuk is a karácsonyi vacsora edényeit. Na de azért addig készülődhetünk bőven, a karácsony kötelező érvényű dekorációs kellékein kívül csinálhatunk például végtelenül cuki kis skandináv manócskákat, ezeket akár az ajtó elé is tehetjük aztán.

Skandináv manó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Skandináv manó

A lakásban, ablakpárkányon, esetleg kandallópárkányon is édesen mutatnak.

Skandináv manócskák - Így készül:

Mi kell hozzá:

  • piros és szürke filc anyag
  • piros és szürke cérna
  • műszőrme a szakállnak
  • tömőanyag granulátum
  • vatta
  • fagolyó, lehetőleg kisebb méretű, az orra lesz ebből
  • természetesen olló és tű

Hogyan kezdjünk hozzá

Fogjuk a szürke anyagot, és egy bő arasznyi magasságú, magas háromszöget vágunk belőle. Ez lesz a manó teste, ebbe tesszük majd a tömőanyagot. Az alját lekerekítjük, ugyanúgy szürke filcből kivágunk egy kört, amit majd hozzáillesztünk az ívhez. A háromszögünk íves aljára díszítő jelleggel piros cérnával kis csillagocskákat varrunk. Amint ezzel készen vagyunk, elkezdhetjük az összeállítást.

Először az íves aljhoz varrjuk a körünket, majd amint körbeértünk, a háromszög két oldalát is elkezdjük összevarrni- Végig pelenka öltéssel dolgozunk, tehát a színén dolgozunk az anyagnak, nem fogunk aztán a későbbiekben a kifordítással bajlódni. Meg aztán a szépen kivitelezett pelenkaöltés igen mutatós is tud lenni, szóval mindenképp ezzel csináljuk. Ha félig megvarrtuk az oldalát, kezdhetjük kitömni.

Először némi vattát tömködjünk az aljába, majd szórhatjuk rá a granulátumot. Amint ezzel megvagyunk, varrhatjuk tovább, majd megint kerül bele egy kis tömőanyag, utána megint egy kis varrás következik. Gyakorlatilag hamar el is fogy a varrnivaló, gyakorlatilag kész a manó teste.

Amint ezzel megvagyunk, veszünk egy kis műszőrme darabot, amit a kis zsákocska aljától 4-8 cm-re – attól függően, hogy mekkora az a manó – felvarrunk. A közepére rögzítünk egy fagolyót és utána már csak a sipka elkészítése van hátra.

A sipkát a már ismert módon készítjük, mindig a másik színű filcből, mint amiből a testet készítettük, jelen esetben ez a piros lesz. Értelemszerűen, ha pirosból készítettük az alját, akkor szürke lesz a fején. Szóval ugyanúgy kivágunk meg meredek oldalú háromszöget, kerekítjük az alját, és a két szárát összevarrjuk, ugyanúgy pelenkaöltéssel. Amikor elkészültünk vele, akkor már nincs más hátra, mint a manócskánk fejébe húzni a sipkáját, és elhelyezni kedvenc helyére.

Tipp

A műszőrme elképesztő módon tudja hullajtani a „szőrét”, már ha hosszú szőrű anyagot veszünk, ahogy a mellékelt fotókon látszik. Minden tiszta szál lesz a környezetünkben, ezzel érdemes kalkulálni, és lehetőség szerint nem a kedvenc fekete pulcsinkban nekilátni a kreatívkodásnak.

Szintén a műszőrmével kapcsolatban érdemes arra is odafigyelni, hogy hogyan vágjuk a darabokat. Hogy ha az ollót „bújtatva”, a műanyag szőrszálak alatt vágjuk el a textil részét, akkor a szakállka szinte természetes formájú lesz, nem egyenesen levágott fura szögletes forma.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...