2015.03.29. 19:10:49 13696 437

Retro játékok, amit unokáink is szeretni fognak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha kijön a jó idő, talán még jobban várjuk a hétvégét, hogy néhány órát a szabadban tölthessünk. Nincsenek ezzel másként a gyerekek sem, de tény, hogy ők nem érik be azzal, hogy egy padon sütkérezzenek. Néhány retro játék ezen segíthet! Sőt, lehet, a szülők is kedvet kapnak a nosztalgiázáshoz.

Színes ugróiskola | Forrás: kelbassas-panoptikum.de - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színes ugróiskola | Forrás: kelbassas-panoptikum.de

Ha gyermekkorodban Te is szeretted ezeket a játékokat, ne légy rest felnőttként is beállni ugróiskolázni. Esetleg rendezzetek célba dobó, kugli, esetleg krikett házibajnokságot. Hogy kedvet kapj, íme, néhány fotó.

Féllábon is kibírod

Régen elég volt egy kis aszfalt, kréta, esetleg egy tégladarab. Manapság az ugróiskolának is létezik színes változata.

Színes ugróiskola | Forrás: kelbassas-panoptikum.deSzínes ugróiskola | Forrás: kelbassas-panoptikum.de

Színes ugróiskola | Forrás: kelbassas-panoptikum.deSzínes ugróiskola | Forrás: kelbassas-panoptikum.de

Dominó nagyban…

... nemcsak nagyoknak! Sőt!

Domino kicsiknek és nagyoknak | Forrás: schoener-wohnen.deDomino kicsiknek és nagyoknak | Forrás: schoener-wohnen.de

Találj célba!

Egy játék, ami szabadtéren, eső esetén a lakásban is játszható.

Célbadobó  | Forrás: jateknet.huCélbadobó | Forrás: jateknet.hu

Krikettre fel!

Talán kicsit komolyabb, de azért mókás.

Krikettre fel | Forrás: schoener-wohnen.deKrikettre fel | Forrás: schoener-wohnen.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.