2024.01.27. 17:38:31 7560 254

Rendhagyó „gyerekdalok” – 4+1 dal, amiért megőrülnek a gyerekeim
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mondom, hogy 100%-ig tudatosan, de igyekszünk a gyerekeink zenei ízlését, minél szélesebb skálán mozgatni, és a lehető legtöbb fajta stílust megmutatni nekik. Természetesen, mindenkinek megvan a maga kedvence, és érdekes figyelni, melyiküket melyik dallam, esetleg dalszöveg ragadja magával.

Gyerekdalok:) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekdalok:)

A gyerekdalok nálunk sem maradhatnak ki a sorból, előfordul, hogy a legkisebb „újrajátszósra” állítja magát, és fél órán keresztül a „100 liba egysorba” című örökbecsűt mantrázza.

Ám érdekes módon, ha a kedvenc számuk felől érdeklődöm, egyiküknek sem egy-egy vidám gyerekdal jut az eszébe. Sokkal inkább egy olyan szerzemény, ami korántsem sorolható a mondókák, gyerekzenék kategóriába.

Íme, a mi rendhagyó gyerekdal-listánk!

Rúzsa Magdi: Szerelem

Nem tudjuk, hogy az énekesnő hangja, vagy a dallam fogta meg a néhány hetes, hónapos elsőszülöttünket, de az tény, hogy bármekkora sírásban is volt, erre a dalra mindig megnyugodott.:)

Red Hot Chilli Peppers: On Mercury

Szintén a nagyfiunk kedvence volt, már kicsit nagyobb korában hallgatta rogyásig. Mi, szülők, viszont egy ideje már nem bírjuk végighallgatni. Finoman szólva is elteltünk vele…:-)

Belga: Fizetésnap

Ezt a dalt egy közös utazás alkalmával hallottuk a rádióban, a férjem és én nagyokat nevetve nosztalgiáztuk végig a számot. A gyerekek nem tudták mire vélni, ám egyik nap ezt „énekelve” teljesítették a szokásos esti fel-alá rohangálást.

Bon Jovi: You Give Love A Bad Name

Mióta bekerült az autóba egy ősrégi, Bon Jovi válogatás CD, a zenét előbb kell elindítanom, mint a járművet.:-) A gyerekek ezt a dalt nemes egyszerűséggel csak „Sákulahal” címmel emlegetik és szinte minden reggel felcsendül az ovi-/sulijáraton!:)

Junkies: A szerelmedtől lettem ilyen

No, hát igaz lehet, hogy a vér nem válik vízzé, mert bőven örököltek a zenei ízlésünkből a gyerekeink!:-)

Forrás: youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...