2023.04.22. 17:54:27 7785 283

Rendetlen a lakásod? Lehet, hogy komplexusaid vannak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mennyire érzed magad otthon a saját lakásodban? Mindig, mindent megtalálsz az otthonodban? Szoktál vendégeket fogadni? Pánikszerűen takarítasz, ha vendéget vársz, vagy bármikor betoppanhat hozzád bárki? Amikor vendégségbe mész másokhoz mit nézel meg először az ismerősöd lakásában? Bármilyen furcsán is hangzik, az otthonunk és annak az állapota sok mindent elárul rólunk.

Rend otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rend otthon

Mit szeretünk megnézni mások lakásában? A dekorációt vagy a bútorokat? Esetleg a stílust, a berendezést, a könyveket vagy azok hiányát? Akad, aki a rendet vagy éppen a rendetlenséget figyeli meg ilyenkor, mert az is sok mindenről árulkodhat. Nagyon sok szakember elemezte azt, hogy mit jelenthet a rendetlenség a lakás bizonyos pontjain. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy ennek alapján nem vonhatunk le egy emberről és annak személyiségéről messzemenő következtetéseket. Inkább csak feltételezzük, hogy ahogyan egy ember a lakásában elrendezi a tárgyakat, eszközöket és bútorokat, valamilyen belső feszültségre, vagy bizonyos komplexusokra utalhat.

Amennyiben a nappaliban vagy a bejárat közelében található a rendetlenség, jelezheti a kommunikációtól való félelmet. Az ilyen ember ösztönösen kizárja annak a lehetőségét, hogy valakit fogadni kelljen a lakásában. Nehezen ismerkednek és kellemetlenül, feszélyezve érzik magukat nagyobb társaságban. Aki a konyhát hanyagolja el, annak az érzelmei nincsenek igazán rendben, instabilitást jelenthet. Lehet ez akár a szorongás, depresszió jele. Az ilyen embernek nehezére eshet elvégezni még a legegyszerűbb feladatokat is, hogy elmosogasson, elrakja az edényeket. Azonban jelezhet ez könnyelműséget, nagyfokú önzőséget is, amikor nem teszi meg azt, ami szükséges, inkább elhalasztja és azzal foglalkozik csak, amihez kedve van. Ha a lakásban egyébként makulátlan rend honol, de a polcok zsúfoltak, káosz uralkodik rajtuk, valamint nem tiszták, jelentheti, hogy az illető maximalista. Mindent tökéletesen szeretne elvégezni és lehetnek irreális elvárásai, amelyektől ideges lesz, ha nem teljesülnek.

Akinek az íróasztalán nem lehet megtalálni semmit, az az ember lehet kissé gyerekes, de kreatív, és elképzelhető, hogy szeret halogatni. Ha egy íróasztal rendezett és minden szépen el van helyezve rajta, akkor a tulajdonosa rendszerető és szervezett. Viszont azt is jelentheti, hogy szorong és szereti, ha az irányítást ő tartja kézben. Ha az ágy van nagy összevisszaságban és rumlis, az magánéleti gondokra és problémákra utalhat. Lehet ez szakítás utáni állapot, amikor az embernek mindegy, hogyan néz ki az ágya. Az ilyen embereket nem foglalkoztatja a romantika, magányosak és szeretnék erről a gondról és témáról elterelni a figyelmüket. Azok, akik nem tartják rendben az erkélyüket és a garázsukat, sok teljesen felesleges holmit halmoznak fel, legtöbbször félnek. Attól félnek leginkább, hogy elveszítenek mindent egyetlen pillanat alatt. Az, akinek nehézségei vannak a haszontalan holmiktól való megszabadulással, szorongó és esetleg döntésképtelen, és lehet ez neurotikus vonás is.

Akinek úgy általában rendetlen a lakása, szinte mindenütt, ahol egyébként jó lenne tisztának lennie, az éjjeliszekrény mögött, az ágy alatt, az általában annak a jele, hogy kifelé szeretne az illető tökéletesnek látszani, és fél mások megítélésétől. Ha valaki nem teszi el napokig a tiszta ruhát, vagyis halogatja a rutinfeladatokat, az passzív agresszivitást jelezhet. Az ilyen ember haragszik , és ezt próbálja elnyomni.
A csak bizonyos helyeken való felfordulás merevséget jelent, a múltban való élést és nehezen elengedést. Az is “gyanús”, ha naponta makulátlan tisztán tartod a lakásodat, mert az is jelezhet szorongást. Az ilyen ember maximalista és mindent irányítani akar a környezetében.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...