2021.05.27. 08:16:19 8212 274

Reggelizz zabpelyhet az egészségedért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyszerű és nagyszerű, valamint egészséges reggelit készíthetünk zabpehelyből, sokféleképpen, gazdagon ízesítve. Amennyiben nem szereted ezt a gabonát, bizony lehet, hogy egyszerűen még nem találtad meg a megfelelő receptet, hiszen sósan, édesen, számtalan állagú és ízvilágú lehet. Eláruljuk, miért érdemes megtalálnod a te zabpelyhes recepted.

Zabpehely - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zabpehely

A zab ezen formája szinte pótolhatatlanul egészéges. És hogy miért?

Magas antioxidáns tartalma miatt!

A zabpehely nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánst, ami nagyon sok minden ellen véd. Például lassítja az öregedéssel járó folyamatokat, csökkenti a stresszt hatásait, ezáltal pedig a betegségek kialakulásának esélyét is. Külsőleg és belsőleg egyaránt javít, szépít!

Mert avenantramid is van benne!

Ez a tulajdonsága pedig azért nagyon előnyös, mert csökkenti az irritációt, viszketést, gyulladásokat a bőrön, így számos bőrbetegség, ekcéma, pszoriázis, de egy egyszerűen érzékeny vagy gyulladásra hajlamos bőrön is javíthat.

Tele van rosttal és pozitív hatású szénhidrátokkal!

Rosttartalma támogatja az emésztés helyreállítását. Ezáltal gördülékenyebben mennek a dolgok, segítjük a bélrendszerünk működését. Ez nagyon fontos, hiszen előfordul, hogy napközben csak gyorsan bekapunk valami kevésbé egészségeset, esetleg estére hagyjuk a főétkezést, nehezebb, kisebb rosttartalmú ételekkel azonban egy egészséges zabos reggeli helyreállítja a test működését.

Mert igazán tápláló!

Reggel az is fontos, hogy energiával, tápanyagokkal töltsük fel a szervezetünket. A zabban található mikro- és makroelemek segítenek ebben, amellett, hogy védik az érrendszerünket, helyreállítják a vér zsírtartalmát és csökkentik a cukorbetegség kialakulásának kockázatát még a hajunk, bőrünk szépségét is támogatják. Mivel a nedvességet magába szívva a zabpehely alaposan megduzzad, eltelíti a gyomrot, csökkentve az éhségérzetet. A nem unalmas diétának tehát remek eszköze, sokféle elkészítési módja és étvágycsökkentő hatása miatt.

Gluténmentes

A glutén alapvetően egyáltalán nem egészségtelen, kivéve, ha gluténérzékenyek vagyunk. Ebben az esetben azonban vigyáznunk kell, hogy mit fogyasztunk, mert meglepően sok (főként finomított, feldolgozott) élelmiszer tartalmaz glutént. A jó hír, hogy a zabpehely nem – így nyugodtan reggelizhetünk, nem kell kellemetlen következményekkel számolnunk.

Forrás: divany.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...