2021.12.10. 08:31:25 6093 240

Receptjáték- Fehér csokis gyümölcskenyér az édesszájúaknak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szerintem sokunknak megindult a nyálelválasztása a címben szereplő sütemény nevére pillantva. Alexandrától kaptuk ezt a nagyon ígéretesnek tűnő receptet.

Fehér csokoládé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fehér csokoládé

Karácsonyi receptjátékunk szavazása továbbra is tart (tudjátok, nyomjátok a szívecskét, ha tetszik valamelyik recept). Már csak három játékosunk receptje van hátra, melyekből az egyiket itt és most meg is osztjuk veletek. Ismerkedjünk hát meg közelebbről a fehér csokis gyümölcskenyérrel! *Hozzávalók:** diákcsemege 200g, 10 dkg dió, 1,5 liter tej, 30 dkg finomliszt, 1 kk sütőpor, 15 dkg vaj, 3 db tojás, 20 dkg cukor

A mázhoz: 1 tábla fehér csokoládé 100g

Egy gerincformát zsírral kikenünk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet összekeverünk sütőporral, majd beleszórjuk a diákcsemegét, és a kis darabokra vágott diót. Egy másik tálban a vajat a cukorral és tojásokkal együtt habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet es lazán belekeverjük a lisztes diós gyümölcs keveréket. A gerincformába beletesszük a masszát es tű próbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A sütés idő kb.45 perc.

Kivesszük a süteményt a sütőből, majd pár perc pihentetés után egy tálcára borítjuk. A fehér csokit a vízgőz fölött megolvasztjuk, és a mázat rácsurgatjuk a süteményünkre. Száradás után már felszeletelhetjük. Díszíthetjük akár aszalt sárgabarackkal is.

Elkészítési idő: 55 perc Adag: 18 szelet Ára: 2600 Ft

Az eddig megjelent többi játékos által küldött recepteket ezekre a linkekre kattintva találod:

Narancsos, baconos, sajtos, aszalt szilvás csirkemell falatkák

Sajtos croissant

Chilis csirkeszárnyak

Almás-banános-diós kocka

Baconos kifli

Almás babakeksz

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...