2021.12.08. 11:10:13 8254 383

Receptjáték- Sajtos croissant az asztalra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tegnap elkezdtük, ma folytatódik a szavazás. Ne felejtsétek el megnyomni a szívet amellett a recept mellett, amely számotokra a legvonzóbb. Ma délelőtt a karácsonyi receptjáték egyik résztvevőjének kedvenc sajtos croissant-ját mutatjuk meg nektek, amibe mi is szívesen beleharapnánk.

Sajtos croissant- játékosunk képe - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sajtos croissant- játékosunk képe

Bori nevű játékosunk ezt a finom sajtos péksüteményt minden karácsonykor elkészíti.

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt

  • 1 egész tojás

  • 1 pohár kefir ( kicsi)

  • 2,5 dkg élesztő ( cukros, langyos tejben felfuttatva)

  • fél deci olaj

  • 1 evőkanál cukor

  • 10 dkg reszelt sajt

A fenti anyagokat gyúrjuk össze és dolgozzuk jól ki. A masszából 4 egyforma nagy cipót formáljunk. Mindegyikből lapostányér nagyságú lapot nyújtsunk. 8 dkg margarint 1 teáskanál sóval keverjünk habosra. A kikevert mennyiséggel a 2 kinyújtott lapot kenjük meg és 10 dkg reszelt sajttal szórjuk meg, és a másik 2 lappal borítsuk be.

Minden lapot 4 felé vágunk, és az így keletkezett cikkeket további 3 cikkre vágjuk. A szélesebb részénél fogva szorosan tekerjük fel. A tepsire sütőpapír teszünk, és ráhelyezzük a 24 db croissant, majd konyharuhával letakarjuk, és kb 1,5- 2 órát lefedve meleg helyen kelesztjük. Mikor szépen megkelt megkenjük egy egész tojással és kb. 5 dkg reszelt sajttal megszórjuk. Nem előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

Tegnap megjelent másik játékos által küldött receptet ide kattintva láthatjátok: Narancsos, baconos, sajtos-aszalt szilvás csirkemell falatkák

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...