2020.08.23. 10:53:05 10326 298

Pofonegyszerű tésztás finomság! – Szuper ebédötlet a rohanós napokra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, hogy az ember lányának nincs ideje (vagy csak egyszerűen kedve… khm… jelen:-)) órákig a konyhában pepecselni, viszont jó lenne valami gyors, finom és laktató ebéd. Ilyenkor kerülnek elő a tésztaételek, amiket aztán ezerféleképpen variálhatunk!

Tonhalas tészta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tonhalas tészta

Ha nálunk is ilyen égető a helyzet, és a túrós tészta és barátaik nem jöhetnek szóba, akkor jöhet a következő finomság. Egyszerű, gyors, nagyon finom és még laktató is!

Halas-zöldséges tészta

A hozzávalókban csupán néhány dolog fix, a többi kedvetek szerint variálható:

  • a családnak megfelelő mennyiségű fodros nagykocka/szarvacska stb. tészta (a fél kg-s kiszerelés egy átlagos családnak elég szokott lenni)

  • 4-5 szál sárgarépa (ez is változhat ízlés szerint)

  • 1 nagy fej hagyma

  • 1-2 gerezd fokhagyma

  • 20-30 dkg cukorborsó

  • 1 doboz paradicsomszósz vagy 1 kis doboz főzőtejszín, vagy kókusztejszín/zabtejszín, ha ételallergiával küzdesz

  • 2-3 doboz tonhalkonzerv (kiszereléstől, ízléstől függően)

  • só, bors, petrezselyem

Eddig tartottak a fix hozzávalók, most jönnek a szabadon választható egyéb összetevők:

  • 3-4 db paradicsom, felszelve

  • 1 szál kígyóuborka (meghámozva, felkockázva)

  • sajt felkockázva (ez ízlés szerint lehet bármilyen sajt, trappista, edami, vagy növényi sajt, amit a család szeret)

  • 1 doboz konzerv kukorica

  • bármilyen zöldség, amit még el tudsz képzelni hozzá:-)

Főzd meg a tésztát. A hagymát pucold meg, pirítsd meg, add hozzá a zúzott fokhagymát, majd mehet rá a sárgarépa, amit szintén piríts, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és párold meg. Nem baj, ha a répa kicsit roppanós marad. Ezután mehet bele a cukorborsó, amivel szintén párold egy kicsit. A paradicsomszószt ezek után add hozzá, fűszerezd ízlés szerint és az egészet rottyantsd össze. Ha tejszínnel dolgozol, természetesen a paradicsomszósz helyett tejszínnel öntsd fel a zöldséges ragut. Keverd össze a megfőtt tésztával, majd ízlés szerint mehetnek bele az egyéb összetevők, a kukorica, paradicsom, uborka, sajt. Jó étvágyat!

Lehetne még egyszerűbb?

Naná! A nagyon leegyszerűsített verzió nálam így néz ki: egy fej hagymát megpirítok, ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel. Ha megpirult, felöntöm kókusztejszínnel, kicsit összefőzöm, majd mehet bele a megfőtt tészta, a konzerv hal, és az egyéb nyers zöldségek, sajt. Gyors, finom és kiadós!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!