2019.08.05. 10:34:38 8722 266

Pihenni kánikulában – Tényleg lehetetlen?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyünk őszinték: imádjuk a nyarat, a napsütést, strandot, a lángost, de néha a jóból is megárt a sok. Méghozzá a melegből, mit melegből, forróságból, hiszen a kánikulai meleget sem könnyű elviselni. Pláne nem éjjel! Pláne nem aludni benne.

Alvás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alvás

Pedig nem lehetetlen ilyenkor is kipihenten ébredni, csupán némi odafigyelést igényel.

Kezdd a zuhannyal!

Bármennyire is imádod a forró vizes lubickolást, kánikulában hagyd ki, és zuhanyozz inkább langyos vízben este, esetleg reggel. De a hideget is kerüld, ilyenkor a tested újra fűtésre kapcsolhat!

Ha tele a pocak…

Ha egyébként nem is figyelsz erre oda, nagy melegben igyekezz valami könnyűt fogyasztani vacsorára. Egy saláta tökéletes választás lehet, így nem terhelődik meg a gyomrod. Napközben is figyelj arra, hogy inkább többször egyél keveset.

Napközben csukd be!

A szellőztetést a reggeli és az éjszakai órákra hagyd inkább, a redőnyöket húzd le, a sötétítőket húzd be. Napközben zárd be az ablakokat, így délután, este, a munkából hazatérve kellemesen hűvös levegő fogad majd. Ebben a hűvös levegőben pedig az alvás is jobban esik majd!

Ne meztelenkedj!

Habár az ember a nagy melegben még a bőrét is levenné, és sokan vannak, akik anyaszült meztelenül alszanak ebben a forróságban, egy vékony pamut pizsama azért nem fog ártani, ha rajtad van.

Csak egy vékony takaró

Sőt, az is elég, ha csak a huzattal takarózol, legalábbis nálunk ez egy elég nyerő ötlet.

Van melegítő palackod?

Ha igen, és ezt télen előszeretettel töltöd meg meleg vízzel, most kerüljön a palackba hideg víz. Rakd pár órára a hűtőbe, éjszaka pedig ezzel hűtheted magad.

Az alapszabály!

Naná, hogy inni, inni és inni! De lehetőség szerint vizet, pláne lefekvés előtt! Az alkoholizálás kánikulában sem túl jó ötlet!

Forrás: madame.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...