2021.05.05. 17:15:00 11752 278

Pénztárcakímélő finomságok: 2 különleges recept gyökérzöldségek főszereplésével!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mit szóltok olyan sós péksüteményekhez, amik előállítása a szabadidőtöket és a pénztárcátokat se terheli meg? Ráérős reggeleken a házilag és frissen készített finomságok melegen kerülhetnek az asztalra! Nyami!

Szezámmaggal szórt, töltött kiflik leveles tésztából - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szezámmaggal szórt, töltött kiflik leveles tésztából

A burgonya, az édesburgonya és a répafajták nagyon hálás alapanyagok, emiatt nem is meglepő, hogy ezernyi féle recept található, amiben hozzávalóként vannak szerepeltetve. Most rögtön kettő édesen sós süteményt ismerhettek meg, amiknél egyenesen névadó alapanyagként tartjuk a főszereplő gyökérzöldséget számon:

Paszternákos kiflik leveles tésztából

Hozzávalók 8 db-hoz

1 cs. friss leveles tészta

250 gr (hámozott és lereszelt) paszternák

1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma

1 tk. méz

1 tk. currypor

150 gr krémsajt

2 ek. víz

Só és őrölt bors

1 ek. mag a szóráshoz (szezámmag, lenmag stb.)

3 ek. vaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A sütőt alsó/felső sütés fokozaton 220 vagy légkeveréses módban 180 °C-ra melegítjük elő, eközben a hűtött tésztát előkészíthetjük a csomagolás szerint: Tekerjük ki és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe.

  2. A vaj közel felén pirítsuk meg a recept szerint előkészített paszternákot és hagymát. Amikor a hagyma aranybarnára pirult fűszerezzük meg a zöldségeinket curry-vel, sóval és egy kevés borssal. Picit hígítsuk fel 2 ek. vízzel, és rácson hagyjuk is kihűlni. Csak ezután keverjük hozzá a mézet és a krémsajtot.

  3. A tésztát daraboljuk fel úgy, hogy 8 db háromszöget kapjunk, azaz széltében négy egyforma téglalapra kell vágnunk, amiket aztán átlósan is vágjuk még ketté. A tésztadarabokra kb. 2 evőkanálnyi zöldséges krémet teszünk, majd ettől a szélesebbik végétől kezdve feltekerjük, így kapja meg a kívánt kifli formát. A maradék olvasztott vajjal megkenjük és megszórjuk fekete szezámmal.

  4. A tepsit a sütő középső részére helyezve kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a kis kifliket.

Édesburgonyás muffin leveles tésztából

Hozzávalók 12 db-hoz

1 cs. friss leveles tészta

4 db meghámozott és felkockázott (sárga) édesburgonya

1 tk. reszelt citromhéj

frissen őrölt bors és szerecsendió

3 gerezd fokhagyma összezúzva

1 tk. szárított rozmaring

1 tk. almaecet

kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük (a hőfokot érdemes az előző recept útmutatása szerint választani), közben a tésztát a sütőpapírjával együtt kitekerjük. Hosszában elharmadoljuk, míg széltében elnegyedeljük, hogy 12 db kis téglalapot kapjunk. Ezeket aztán sütőpapírral kibélelt muffin formába helyezzük kosárka formára igazítva.

  2. Az egyik édesburgonyát enyhén sós vízben főzzünk meg puhára. Fűszerezzük meg a citrom héjával, adjuk hozzá a szerecsendiót, és pürésítés után tegyük félre.

  3. A többi édesburgonyát a fokhagymával kevés olajon kell megpirítanunk, mielőtt puhára főne a szárított rozmaring felét is adjuk még hozzá. Ezt keverjük hozzá a korábban összepürésített édesburgonyával. A kapott keverékünket almaecettel, sóval és borssal tesszük teljessé.

  4. Az édesburgonyás keverékből tegyünk 2 evőkanállal minden tésztakosárkába, és picit egyengessük is el a massza tetejét.

  5. A sütő középső sínjére tolt tepsin vagy rácson 10 percig kell elősütni a muffinokat, ezután szórható rájuk a maradék rozmaring. Végül további 5 perc sütés után készül el a finomságunk, amihez jól illenek a közkedvelt mártogatós krémek és szószok is.

Forrás: www.tantefanny.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.

Egytálétel csirkemellből, ahogy a katalánok készítik

Élénk, folyamatosan pezsgő életünk forgatagában igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a tempó ne éreztesse negatív hatásait az ételeink minősége tekintetében. Nem csoda hát, hogy az egytálételek újra nagy népszerűségnek örvendenek, mégpedig világszerte, mivel egyszerűen elkészíthetők, ízletesek és egészségesek is. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, mindenképpen hálás megoldást kínálnak, ha jóízű receptekkel, kiadós és változatos ételekkel szeretnénk megörvendeztetni a szeretteinket vagy vendégeinket.