2022.01.16. 10:55:59 7468 228

Ölni tudnál egy kocka csokiért? – Pedig az édesség utáni vágyakozás elkerülhető!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Új év, új élet… de ha egyszer olyan csábítóak azok a bontatlan csoki Mikulások? És az a néhány szem szaloncukor sem árválkodhat ott a fán vagy éppen alatta, magányosan. Amúgy is olyan éhesek vagyunk, miért is ne ehetnénk valami édeset tízórai/uzsonna/két étkezés közti nasi gyanánt?

Kedvenc hozzávalónk, a csokoládé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kedvenc hozzávalónk, a csokoládé

Leginkább azért, mert ha így folytatjuk, néhány hét múlva elkeseredetten fogjuk feladni az újévkor elkezdett diétánkat, illetve a plusz kilók is alattomosan elkezdenek felkúszni ránk. Mit tehetünk az édesség utáni sóvárgás ellen? Vesd be ezt a néhány tippet!

Akaraterő!

Nem kell mindjárt a chipses, csokis, gumicukros zacsiért nyúlni, ha kordul egyet a gyomrod! Ha máshogy nem megy, iktasd ki a bevásárlókosaradból, így a konyhádból is ezeket. Fájdalom, de a dugi nasifiókodat is érdemes megszűntetni, a cél érdekében. Előbb vagy utóbb megtanulsz tudatosan ellenállni ezeknek a cukmisságoknak.

Eszel Te rendesen?

Ebédre éppenhogy csipegetsz valamit? Persze, hiszen úgy belefér egy kis nasi is, ugye? És csodálkozol, hogy „ebéd” után 1-2 órával felfalnád egy csokigyár összes termékét? Egyél normális adagú és összetételű ebédet! Legyen benne jó minőségű szénhidrát, megfelelő mennyiségű fehérje és zsír is. Így könnyedén kivétheted a rád törő farkaséhséget!

Félsz a köztes étkezésektől?

Ne tedd? Egy jó arányú szénhidrátot, fehérjét, zsírokat is tartalmazó tízórai, uzsonna segítségével elkerülheted az édesség utáni sóvárgást!

Ötlet: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Quiche, az „ezerízű” francia lepény

Lehet, hogy különösen hangzik, azonban a quiche kifejezéssel egy misztikus-thriller, a Kindred, magyarul: A rokonok, nézése közben találkoztam életemben először. Miközben a főszereplő, Charlotte, a muszáj-rokonlátogatás előtti lelki előkészületek közepette megemlítette a quiche-t, rögtön azon kaptam magam, hogy már nem is a filmet nézem, hanem azonnal kutakodni, keresgélni kezdtem, hogy mi lehet ez az ételféle, amit Charlotte és párja szerint a meglátogatandó rokonok elég sűrűn fogyasztanak.

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.