2016.06.20. 13:40:12 13202 305

Nyaralj otthon! – Tippek, ha otthon töltöd a szabadságod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem feltétlenül kell elmenni otthonról a szabadság ideje alatt ahhoz, hogy maximálisan feltöltődj. Az otthoni nyaralást is megtervezheted úgy, hogy élményekkel gazdagon és kipihenten térj vissza a munkahelyre, a lényeg, hogy tényleg pihenj, ne a tennivalókkal foglalkozz.

Pihenés otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pihenés otthon

Hogy tartalmas, ugyanakkor változatos legyen a szabadság, összegyűjtöttünk neked pár tippet az otthoni nyaralás feltuningolásához!

1. Fedezd fel újra a városod, kis falud és környékét!

A városunk és a kis falunk, valamint annak a környéke kimeríthetetlen téma, hiszen – jó esetben – mindig van valami újdonság, ha más nem egy furcsa virág vagy bogár vagy ember út közben. :) Szóval kerekedj fel, és sétálj egy nagyot, nézz turista szemmel az épületekre – azaz nézz felfelé, és ne csak le. Lassulj le, élvezd, hogy nem kell sietned. Keress vagy keressetek a pároddal közösen egy nyugis pontot, és csak ücsörögjetek ott egy ideig.

Megkeresheted az újonnan nyílt kávéházakat is, vagy ülj be a kedvenc helyedre, valószínűleg már úgyis régen volt ilyesmire időd. Jó idő esetén ne hagyd ki a strandot, rossz idő esetén irány a termál vagy egy múzeum.

2. Hívd meg a barátokat!

Szervezz egy jó kis vacsorát, és hívd meg a barátokat is. Főzz többféle könnyű ételt, amit nem kell tányéron tálalni, például ilyen mártogatósokat vagy szendvicseket.

3. Szervezz egynapos kirándulásokat!

Gyalogtúrák, kerékpáros túrák vagy felültök a vonatra, és sétáltok egyet egy közeli városban – minden ér, amihez éppen kedvetek van. Készíts szendvicseket az útra, legyen nálad hideg víz, és már indulhattok is. Az ilyen egynaposokban az a jó, hogy nem igényel sok szervezést, nem kerül sok pénzbe, és akár többet is beiktathattok egy hét szabadság alatt.

4. Piknikezz!

Menjetek ki a szabadba, vigyetek magatokkal egy csomó finomságot, plédet, könyvet, és piknikezzetek egyet. Szinte minden városban van erre lehetőség, a falvakról pedig ne is beszéljünk.

5. Menj el egy antikváriumba!

A szabadság alatt egy kis olvasás is bizonyára belefér majd az időbe, de mi lenne, ha a könyvet is most választanád ki, mondjuk egy antikváriumból. Utána rögtön neki is láthatsz az olvasásnak.

6. Táncoljatok!

Csináljatok egy zenés-táncos estet otthon, vagy menjetek el egy étterembe, ahol élő zene van. Ha vevők vagytok még a diszkóra, akkor természetesen oda is elmehettek, miért ne. „Az éjjel soha nem érhet véget…” :)

7. Vacsi+mozi klasszikus – akár otthoni változatban is

Végre kettesben a pároddal? Elmehettek vacsorázni és moziba, ami nem éppen a legkreatívabb ötlet, ugyanakkor olyan ritkán vagy ideje az embernek ilyesmire, hogy valószínűleg nagyon fogjátok élvezni. Ráadásul egész jó a június filmválaszték a moziban.

Ugyanennek az otthoni változata is könnyedén megvalósítható. Főzzetek együtt valami finomat, vagy rendeljetek a kedvenc helyetekről, majd válasszatok ki egy jó filmet.

8. Elő a régi játékokkal!

Mindenkinél ott lapul egy jó kis kártyapakli vagy társasjáték a szekrény mélyén. Elő velük, és rendezzetek játék esteket. Ha többször is játszotok, lehet vezetni az eredményeket, és a hét végén a győztest megjutalmazhatjátok. Vagy fogadásokat is köthettek, mit csinál a vesztes – pl. egy hétig ő fog mosogatni/porszívózni stb. Ebbe a gyerekek is nagyon jól bevonhatók.

9. Fotózzatok, videózzatok!

Csináljatok szelfiket, ételfotókat, élményvideókat. Dokumentáljátok ezt az otthon töltött hetet, majd készítsetek belőle montázst, vagy egy klipet. Élmény lesz ez is, meglátjátok!

10. Kóstolj meg valami újat!

Még soha nem ettél indiait vagy kínait, esetleg tenger gyümölcseit? Eddig még nem próbáltad ki az új cukrászdát a településen? Hogy Te nem ittál még cidert? Nem sütöttél még [házi girellát] és jégkrémet sem kutyultál még otthon? És mi az a smoothie?? Bármi is legyen az a nyári finomság, amit még nem kóstoltál, vagy nem készítettél saját kezűleg, a szabadság nagyszerű időpont a pótlásra!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?