2023.01.14. 10:51:02 7944 282

Nem mozdul a mérleg? - Csak semmi pánik!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Január van, új év, új élet! A szilveszteri, újévi, könnyűnek éppen nem nevezhető ételek már réges-régen elfogytak, az utolsó szem szaloncukornak már nyoma sincs, úgyhogy most már aztán nem illik halogatni azt a diétát, életmódváltást.

Mérleg - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mérleg

Már el is kezdted, vagy még csak az erőt gyűjtöd hozzá? Indulj el bármilyen úton, az erődre és kitartásodra biztosan szükséged lesz. Emellett pedig egy nagy adag motivációra, amit az elért eredmény tud számodra a leginkább biztosítani. Ezt pedig, nyilván a centikben mért változás és a tükörkép mellett, a mérlegen mért eredmény tudja biztosítani. De mi van akkor, ha mérleg nyelve egyszer csak megmakacsolja magát, és nem mozdul?

„Mit rontok el?”

„Hiszen mindent ugyanúgy csinálok, mint eddig?” „Feladom!” Ilyen, és ehhez hasonló gondolatok kavarognak a fejekben az ilyen helyzetekben. Pedig a baj nem olyan nagy, mint gondolnánk. Annak, hogy a súlyod stagnál, egészen egyszerű okai is lehetnek.

Előtte és alatta felesleges méregetni

Közvetlenül menstruáció előtt, illetve alatt nem érdemes a súlyodat méregetni, mert többet fog mutatni a mérleg, mint amennyit látni szeretnél. Ennek oka, hogy a szervezeted ilyenkor vizet tart meg, ami csak a nehéz napok elmúltával távozik majd a testedből.

Csak stabilan!

Fontos, hogy a mérleg ne billegjen, ne álljon egyenetlen talajon, például szőnyegen, mert ilyenkor rossz eredményt mutathat.

Nem a legideálisabb az időpont

A súlyunkat általában reggel, éhgyomorra érdemes mérnünk. Az esti mérlegelésnek nincs sok értelme, hiszen ilyenkor az elfogyasztott vacsora súlyát is mérjük.

Ha ezt etted, utána egy ideig kerüld a mérleget

Ugyan teli gyomorral amúgy sem a legjobb ötlet mérlegre állni, vannak olyan élelmiszerek, amelyek után különösen „veszélyes”. Ilyenek lehetnek a gyümölcsök, zöldségek, illetve a tészták, teljes kiőrlésű gabonák.

A kevesebb tényleg több(et ér)

Ha úgy döntesz, hogy fogyni szeretnél, a napi mérlegen való tipegést felejtsd el! Feleslegesen stresszeled magad, ha egyik nap kicsit többet, másik nap kicsit kevesebbet mutat a gép. Ne forogjon minden gondolatod az evés és a súlyod körül, mert nemhogy nem visz előre a dolog, inkább visszahúzza a teljesítményedet. Ha nem bírod ki, mérd magad hetente, de szerintünk bőven elég az is, ha csak havonta „mérlegelsz”.

Egy kimerítő edzés után már rohansz is a mérlegre?

Ne tedd! Igaz, az ilyenkor az izzadás alkalmával elveszített vízmennyiség miatt akár valamennyivel kevesebbet is mutathat a mérleg, ám ez csupán rövid ideig tarthat. A fals eredmény miatt pedig a következő mérlegeléskor csalódott lehetsz.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...