2023.11.17. 17:45:58 8105 297

Nem megy? – 2+1 tipp a tényleg pihentető alvásért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is éreztél már úgy hogy hiába a sok alvás, nem vagy kipihent? Hogy húz vissza az ágy, pedig már lassan annyit alszol, mint egy csecsemő? De 8-10 óra alvás után is úgy jársz-kelsz egész nap, mintha alvajárnál? Bizony, a pihentető alvás sokszor csak álom!

Pihentető alvás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pihentető alvás

Hogy ne legyen az, azért tenni kell! Szerencsére, nem a legördöngösebb módszerekkel! Próbáld ki ezeket, és hozd ki a pihenésedből a legtöbbet!

Nem mindegy, hol és hogyan alszol!

Ügyelj arra, hogy rendszeresen szellőztesd, takarítsd az ágyadat, tisztítsd a matracot. És amire szintén érdemes odafigyelni, a huzat cseréje! Nem csak azért, mert friss, illatos ágyneműben feküdni jobb, hanem azért is, mert a tiszta körülmények egészségesebb alvást is biztosíthatnak.

Szánj rá időt!

Amikor már mindenki elcsendesedett, szánj magadra néhány percet, hogy végiggondold, milyen volt a napod, mit csináltál, mit történt veled. Engedd el az aznapi gondokat, konfliktusokat, és zárd le magadban a történéséket magadban. Hogy erre egy néhány perces jóga- vagy légzőgyakorlat alkalmas, vagy egyszerűen csak annyi, hogy lehuppansz a kanapéra és „csak vagy”, azt Te tudod. A lényeg a „relax”!

Alakíts ki!

A megfelelő esti rutin kialakítása segít Téged abban, hogy maximálisan kihasználd az alvásra szánt időt. Nem kell, hogy ez órákig tartson, hosszúra nyúljon, hiszen van olyan élethelyzet, hogy ennek kivitelezése szinte lehetetlen. De legyen meg mindennek a menete, a sorrendje, hogy testileg, lelkileg ráhangolódhass a pihenésre, alvásra.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Még a széltől is óvnád? – Ne tedd, mert sokat árthatsz neki!

Az, hogy mindig mindentől meg akarjuk védeni a gyerekünket, gyakran az őszinte szeretet és gondoskodás jele. Azonban ha túlságosan óvjuk őket, az akadályozhatja a fejlődésüket és az önállóságukat. A kihívásokkal és nehézségekkel való szembenézés, vagyis a szembenézésre való megtanítás is a nevelői feladatok része.

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt javasolja a parlagfű virágporára érzékenyeknek, hogy mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

Lassan járj, tovább élsz! - A lassítás művészete

Hurry sickness (“sietés betegség”). Ez az angol kifejezés a sietést mint modernkori „betegséget” állítja elénk, noha nem tartozik a szorosan vett tényleges egészségügyi vagy mentális rendellenességek körébe. Mindennek ellenére nem hagyható figyelmen kívül, hiszen a „rohannom kell” üzemmód folyamatossá válása jelentős mértékben átrendezheti és átminősítheti az élet számos területét. Továbbá nem mentes a feszültségtől és aggodalomtól sem, így nagy a lehetősége annak, hogy nem tudjuk kihozni a legjobbat a pillanatokból. Hogyan változtathatunk ezen?