2023.11.17. 17:45:58 7387 291

Nem megy? – 2+1 tipp a tényleg pihentető alvásért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is éreztél már úgy hogy hiába a sok alvás, nem vagy kipihent? Hogy húz vissza az ágy, pedig már lassan annyit alszol, mint egy csecsemő? De 8-10 óra alvás után is úgy jársz-kelsz egész nap, mintha alvajárnál? Bizony, a pihentető alvás sokszor csak álom!

Pihentető alvás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pihentető alvás

Hogy ne legyen az, azért tenni kell! Szerencsére, nem a legördöngösebb módszerekkel! Próbáld ki ezeket, és hozd ki a pihenésedből a legtöbbet!

Nem mindegy, hol és hogyan alszol!

Ügyelj arra, hogy rendszeresen szellőztesd, takarítsd az ágyadat, tisztítsd a matracot. És amire szintén érdemes odafigyelni, a huzat cseréje! Nem csak azért, mert friss, illatos ágyneműben feküdni jobb, hanem azért is, mert a tiszta körülmények egészségesebb alvást is biztosíthatnak.

Szánj rá időt!

Amikor már mindenki elcsendesedett, szánj magadra néhány percet, hogy végiggondold, milyen volt a napod, mit csináltál, mit történt veled. Engedd el az aznapi gondokat, konfliktusokat, és zárd le magadban a történéséket magadban. Hogy erre egy néhány perces jóga- vagy légzőgyakorlat alkalmas, vagy egyszerűen csak annyi, hogy lehuppansz a kanapéra és „csak vagy”, azt Te tudod. A lényeg a „relax”!

Alakíts ki!

A megfelelő esti rutin kialakítása segít Téged abban, hogy maximálisan kihasználd az alvásra szánt időt. Nem kell, hogy ez órákig tartson, hosszúra nyúljon, hiszen van olyan élethelyzet, hogy ennek kivitelezése szinte lehetetlen. De legyen meg mindennek a menete, a sorrendje, hogy testileg, lelkileg ráhangolódhass a pihenésre, alvásra.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csak a testi adottságokat örökölhetjük, hanem a lelkieket is

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon a feldolgozatlanul hagyott érzelmeinket átadhatjuk-e a gyermekeinknek? Vajon azáltal, hogy eltemetjük a minket ért megrázkódtatásokat (félelem, harag, gyász, kapcsolati problémák), a gyermekeinknek kell majd befejezni azokat?

Ezt tudja az Air Fryer, azaz a forrólevegős fritőz

Az Air Fryer, vagy forrólevegős fritőz, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált, és számos háztartásban megtalálható. Ez a modern főzőeszköz nem csak a gyors és hatékony főzést teszi lehetővé, de legfőbb ismertetőjele a minimális olajfelhasználás, ami azt jelenti, hogy az ételek ízletesen ropogósak lesznek, de kevesebb zsírt tartalmaznak. Most bemutatjuk az Air Fryer előnyeit és néhány ötletet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a konyhai csodagépből.

A krampusz: A téli ünnepek sötétebb oldala

A krampusz egy olyan figura, akit a téli ünnepek kapcsán sokan ismernek, különösen Közép-Európában és az Alpok régiójában. Bár a Mikulás hozza az ajándékokat a jó gyerekeknek, a krampusz a rossz magatartású gyermekeket "látogatja meg". Ez a különös alak az ünnepi szezon sötétebb és hagyományokkal rendelkező oldalát reprezentálja. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk a krampusz történetét, szimbolikáját és azokat a hagyományokat, amelyek körülveszik ezt a misztikus alakot.