2023.12.05. 12:33:05 7123 274

Ne sajnáld a petrezselymet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amennyiben eddig csak egy csokor petrezselymet használtál fel egy hét vagy egy hónap alatt, ezentúl bátran sokszorozhatod az adagot. Ez a zöld illatos, ízletes csodafűszer nem csak az ételeidet ízesíti kiválóan, de a szervezetedre is nagy erővel hat.

Petrezselyem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Petrezselyem

Vitaminok és ásványi anyagok

A friss petrezselyem gazdag A-, C-, K-vitaminban és ásványi anyagokban, mint például a vas, kálium és magnézium. Ezek az elemek fontosak az egészséges vérképzéshez, a csontok és az immunrendszer erősítéséhez.

Gyulladáscsökkentő tulajdonságok

A petrezselyemnek természetes gyulladáscsökkentő hatása van, amely segíthet csökkenteni az ízületi és egyéb gyulladásos állapotok tüneteit.

Méregtelenítés

A petrezselyem diuretikus tulajdonságokkal rendelkezik, ami segíthet a szervezet méregtelenítésében. A vesék aktivitását fokozva elősegíti a méreganyagok ürítését.

A szív- és érrendszer egészsége

A petrezselyem segíthet a koleszterinszint csökkentésében és a szív- és érrendszeri egészség javításában azáltal, hogy támogatja az érfalak integritását. Fogyasszuk hát bátran, egészségünkre!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Még a széltől is óvnád? – Ne tedd, mert sokat árthatsz neki!

Az, hogy mindig mindentől meg akarjuk védeni a gyerekünket, gyakran az őszinte szeretet és gondoskodás jele. Azonban ha túlságosan óvjuk őket, az akadályozhatja a fejlődésüket és az önállóságukat. A kihívásokkal és nehézségekkel való szembenézés, vagyis a szembenézésre való megtanítás is a nevelői feladatok része.

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt javasolja a parlagfű virágporára érzékenyeknek, hogy mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

Lassan járj, tovább élsz! - A lassítás művészete

Hurry sickness (“sietés betegség”). Ez az angol kifejezés a sietést mint modernkori „betegséget” állítja elénk, noha nem tartozik a szorosan vett tényleges egészségügyi vagy mentális rendellenességek körébe. Mindennek ellenére nem hagyható figyelmen kívül, hiszen a „rohannom kell” üzemmód folyamatossá válása jelentős mértékben átrendezheti és átminősítheti az élet számos területét. Továbbá nem mentes a feszültségtől és aggodalomtól sem, így nagy a lehetősége annak, hogy nem tudjuk kihozni a legjobbat a pillanatokból. Hogyan változtathatunk ezen?