2017.09.25. 10:50:12 11056 342

Ne hagyd, hogy megszökjön! – Így őrzi meg a kávé az illatát
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Aki szereti a kávét, annak belekortyolni egy csésze finom, frissen főtt kávéba maga a mennyország. És nem kevésbé boldogító az sem, ha főzés előtt, alatt vagy után beleszimatolhatunk a csomagolásba, amiből csakúgy dől az isteni fekete ital illata. Feltéve, ha jól tároljuk…

Finom kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom kávé

Megeshet, hogy beleszagolunk, vagy beleszagolnánk az őrölt kávé csomagolásába, ám hiába keressük orrunkkal az ismerős illatot, nincs, eltűnt. De hova lett? Nagyon valószínű, hogy a nem megfelelő tárolásnak, visszacsomagolásnak „köszönhetően” eltűnt. Megakadályozhattuk volna? Meg bizony! De hogyan?

Figyelj oda!

A megbontott csomag kávét mindig gondosan zárd vissza! De a legjobb, ha átteszed egy jól zárható üvegbe, dobozba, ahol szintén sokáig megőrizheti frissességét. Tető nélkül, vagy nyitott csomagolásban semmiképpen se tárold a kávét!

Jó neki a hűvösön!

Nem árt, ha száraz, hűvös helyen tartod az őrölt kávébabot. Hűvös gyanánt általában jó a konyhaszekrény is. Ám ha biztosra akarsz menni, tedd a hűtőbe az aromás „port” – így tuti megmarad annak finom illata.

Őröld magad!

Emlékszem, gyermekkoromban a közeli boltba belépve mindig isteni kávéillat fogadott! A bekészített kávédarálók mindig gondoskodtak a szemek tökéletesre őrléséről és a finom illatfelhőről! Sajnos, ezek már megszűntek. Ám ha van rá lehetőséged, szerezz be egy kávédarálót! Ezzel nem csak frissen őrölheted magadnak a kávét, de gondoskodhatsz róla, hogy a barna szemek sokáig megőrizzék eredeti aromájukat!

Téged is így felpörget egy csésze kávé?:-)

Forrás: haushaltstipps.net, youtube.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...