2022.02.26. 08:33:32 8447 260

Ne főzd, gőzöld! – Így (is) készülhet tökéletes főtt tojás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A retro szendvics egyik alapanyaga, húsvéti reggelek elmaradhatatlan „kelléke” a főtt tojás. Persze, csak akkor, ha keményre fő. Kicsit lágyabban a laza, ráérős reggelek finom reggelije lehet. Az elkészítését illetően van még egy lehetőség a főzésen kívül. Gőzöld!

Főtt tojás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főtt tojás

Ehhez szükséged lesz egy nagyobb falú edényre, és egy szitára, amit az edényed fölé tudsz rögzíteni. No, és persze tojásra.

Így készül a gőzölt tojás

Az edénybe engedj néhány centiméter magas vizet, tedd az edénybe a szitát, amibe mehetnek a tojások. Fontos, hogy a „tojglik” minél közelebb legyenek a vízhez. Kezdd el forralni a vizet, és hagyd a lobogó víz fölött, a gőzben elkészülni. Ha lágy tojást szeretnél, elég 6 perc, ha keményet, körülbelül 11 percre lesz szükséged, hogy elkészüljön a finom és tápláló reggelid.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...