2017.02.11. 08:31:11 14432 376

Ne (csak) idd, takaríts is vele! – Cola a háztartásban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak nagy hívei, és vannak nagy ellenzői is. Akad, aki napi szinten több litert képes (lenne) magába önteni, míg másokat ki lehet kergetni a világból akárcsak a kólásüveg „felpisszenésével” is. Bármelyik csoportba is tartozol, azt biztos nem tudtad, hogy a kólát akár a háztartásodban is használhatod.

Cola - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cola

Nem is hittük volna, hogy a moziban kortyolgatott barna, „bubis” üdítő, vagy az ebédhez megivott kólánk akár a rozsdát, a vérfoltot is képes eltávolítani. De duguláselhárítóként, vagy toalett tisztítóként is alkalmazható.

Mi lehet a kóla a háztartásban?

WC-tisztító

Ha marad az üveg alján egy kevés szénsavas ital, ne a mosogatóba, inkább a WC-kagylóba löttyintsd! Hagyd hatni nagyjából 30 percet, majd kefével dörgöld meg kicsit a felületet, aztán öblítsd le.

Folteltávolító

Ha vérfolt kerül a ruhádra, csak önts rá egy kis kólát, hagyd hatni körülbelül 10 percet és mosd ki a ruhadarabot a szokásos módon.

Rozsdaoldó

Ha rozsdafolttal találkozol a kerékpárodon, vagy bármilyen fémtárgyon, egy kis kóla ezen is segít. Tegyél egy kevés üdítőt a rozsdás területre, hagyd hatni egy kicsit, majd egy fogkefével, vagy egy összegyűrt alufóliadarabbal dörgöld meg kicsit. És a rozsda eltűnik! Azt fontos elmondani, hogy ez csupán kis felületen működik, nagy kiterjedésű rozsda eltávolításához más jellegű segítségre lesz szükségünk!

Duguláselhárító

A mosdókagyló, fürdőkád, zuhanyzó lefolyója megint eldugult, vagy csak megelőznél egy esetleges dugulást? Önts a lefolyóba egy kis kólát, hagyd hatni kicsit, majd forró vízzel öblítsd le!

Súrolószerként

Ha valamit mesteri módon sikerült odaégetned, és sehogy sem tudod eltávolítani az odaégett ételmaradékot a főzőedény aljáról, vesd be a kólát! Önts bele úgy 2 centiméternyi kólát, majd takaréklángon melegítsd az edényt fél órán keresztül. Ha ez megvan, hagyd kicsit hűlni, majd a hagyományos módon mosogasd el az edényt.

Fényezőként

Ha a krómos felületeket, tárgyakat kólával bedörgölöd, majd kifényesíted, biztosíthatod a hosszan tartó csillogást ezeknek az edényeknek.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

Mindenki kedvence, a megunhatatlan házi puding

Valahányszor megkívánunk egy gyorsan elkészíthető finomságot, amelyet jutalomként vagy egyszerűen nasivágy-csökkentőként ékelnénk be a programunkra, a puding remek megoldásként kínálkozik fel. Most hozunk néhány házi puding receptet, melyek nagy eséllyel válhatnak a kicsik és nagyok közös „még kell!” kategóriájú kedvencévé.