2017.02.11. 08:31:11 14267 376

Ne (csak) idd, takaríts is vele! – Cola a háztartásban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak nagy hívei, és vannak nagy ellenzői is. Akad, aki napi szinten több litert képes (lenne) magába önteni, míg másokat ki lehet kergetni a világból akárcsak a kólásüveg „felpisszenésével” is. Bármelyik csoportba is tartozol, azt biztos nem tudtad, hogy a kólát akár a háztartásodban is használhatod.

Cola - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cola

Nem is hittük volna, hogy a moziban kortyolgatott barna, „bubis” üdítő, vagy az ebédhez megivott kólánk akár a rozsdát, a vérfoltot is képes eltávolítani. De duguláselhárítóként, vagy toalett tisztítóként is alkalmazható.

Mi lehet a kóla a háztartásban?

WC-tisztító

Ha marad az üveg alján egy kevés szénsavas ital, ne a mosogatóba, inkább a WC-kagylóba löttyintsd! Hagyd hatni nagyjából 30 percet, majd kefével dörgöld meg kicsit a felületet, aztán öblítsd le.

Folteltávolító

Ha vérfolt kerül a ruhádra, csak önts rá egy kis kólát, hagyd hatni körülbelül 10 percet és mosd ki a ruhadarabot a szokásos módon.

Rozsdaoldó

Ha rozsdafolttal találkozol a kerékpárodon, vagy bármilyen fémtárgyon, egy kis kóla ezen is segít. Tegyél egy kevés üdítőt a rozsdás területre, hagyd hatni egy kicsit, majd egy fogkefével, vagy egy összegyűrt alufóliadarabbal dörgöld meg kicsit. És a rozsda eltűnik! Azt fontos elmondani, hogy ez csupán kis felületen működik, nagy kiterjedésű rozsda eltávolításához más jellegű segítségre lesz szükségünk!

Duguláselhárító

A mosdókagyló, fürdőkád, zuhanyzó lefolyója megint eldugult, vagy csak megelőznél egy esetleges dugulást? Önts a lefolyóba egy kis kólát, hagyd hatni kicsit, majd forró vízzel öblítsd le!

Súrolószerként

Ha valamit mesteri módon sikerült odaégetned, és sehogy sem tudod eltávolítani az odaégett ételmaradékot a főzőedény aljáról, vesd be a kólát! Önts bele úgy 2 centiméternyi kólát, majd takaréklángon melegítsd az edényt fél órán keresztül. Ha ez megvan, hagyd kicsit hűlni, majd a hagyományos módon mosogasd el az edényt.

Fényezőként

Ha a krómos felületeket, tárgyakat kólával bedörgölöd, majd kifényesíted, biztosíthatod a hosszan tartó csillogást ezeknek az edényeknek.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...