2021.08.19. 17:56:40 8903 240

Mutatkozz be úgy, hogy lenyűgözd a másik felet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az első benyomás sokszor évekre megragad a másik fél, másik felek emlékezetében, meghatározhat egy helyzetet nagyon pozitívan és negatívan is. Ugyanez igaz a bővebb bemutatkozásra, korántsem mindegy, hogy mit mondunk, hiszen így határozzuk meg önmagunkat, az elmondottak lesznek az első információk, amelyeket rólunk megtud a másik.

Romantikus vacsora, kellemes beszélgetés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Romantikus vacsora, kellemes beszélgetés

A bemutatkozás tétje mindig magas, legyen szó akár randiról, családi eseményről vagy munkahelyi felvételiről. Ahogy egy állásinterjún elhangzik a kérés, hogy mesélj pár szóban magadról, úgy egy magánéleti beszélgetésben is szükség lehet rá. Önmagad röviden bemutatni pedig minden helyzetben másként praktikus. Kész útvesztőnek tűnik? Jönnek a támpontok!

Hivatalos ügyekben, állásinterjún, új munkahelyen

Nem véletlenül teszik fel a kérdést az interjúztatók az állásra jelentkező leendő dolgozóknak, hogy mit mondanának önmagukról. Ekkor ugyanis nem csak az számít, mit mondasz, de az is, hogy mennyire jössz zavarba, tudsz-e tényeket hirtelen megfelelő módon megfogalmazni, milyen a kommunikációs stílusod, ha váratlan kérdés ér. Ilyenkor a magánéletből minimális információ is bőven elegendő, nem kell feltétlenül a családodról, a hobbidról mesélned, sokkal inkább a korábbi munkatapasztalataidról és arról, hogyan tudnád hasznosítani a pozícióban, amelyre jelentkeztél, a képességeidről és a céljaidról. Mindezt igyekezz két percbe sűríteni.

Ha már az új munkatársakkal jött el az idő a megismerkedésre, szintén ne húzd el túl hosszúra és főként maradj szakmai dolgoknál, hogy mit csináltál az előző helyeden, milyen közegben szeretsz dolgozni stb. Legyél érdeklődő, kérdezz, tájékozódj és figyelj a válaszaikra -akkor is, ha zavarba vagy.

Randin, új társaságban, családi bemutatásnál

Első randevún nem szerencsés lenyomni önmagunkat a másik torkán, de ha elakad a beszélgetés és felmerül a mesélj magadról témakör, akkor nem árt, ha tudod, mi az, amit érdemes és mi az, amit nem érdemes mindjárt bedobni. Legyél spontán, tömör, rövid, és figyelj rá, hogy mit akarsz sugallni. Hiszen, ha azzal kezded, hogy hol dolgozol, milyen kocsid van, könnyedén anyagiasnak tűnhetsz, míg, ha az előző kapcsolatod jut elsőként eszedbe, jobb, ha benned is felmerül a kérdés, nem kellene-e inkább hazamenni. De a másik félben biztosan felmerül majd. Legyen önbizalmad, de nem kell fényezned magad, nem sikeresnek, önteltnek fogsz tűnni tőle. Családi, baráti bemutatáskor a stressz faktor béna dolgokat mondat az emberrel, ugyanakkor nem kell feltétlenül érdekesnek, izgalmasnak, jópofának tűnni. Legyél nyitott, kedves, emeld ki a legfontosabb dolgokat magadról röviden, a családodról is mesélj valami kedveset, azzal nem lőhetsz mellé!

Forrás: Dívány

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...