2017.05.31. 14:00:23 13569 407

Mit tegyél a fáradtság ellen? 5 tuti tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Leginkább pihenj! De ha nincs rá lehetőség, és úgy tűnik, hogy még hosszú-hosszú hetekig, hónapokig ez vár rád, akkor se csüggedj, van megoldás a túlélésre. :)

Kimerült apa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kimerült apa

Mióta kisbabánk van, többször érezzük úgy a férjemmel, hogy a fáradtság már-már olyan mértékben eluralkodik rajtunk, hogy egyszerűen nem bírunk magunknak parancsolni, és aludni kell... Néha a munka, néha a takarítás, néha a főzés rovására (a romantikázást inkább nem is említem)... De nem csak a kisgyerekeseket érintheti a kialvatlanság és a fáradtság, bárkinek lehetnek ilyen időszakai. A legjobb, amit ilyenkor tehetsz:

1. Igyekszel tartani a napi rendet

Amikor egy kicsit felborulnak a nappalok és az éjszakák, akkor is szükséges egy napi rend. Ennek nem kell percre pontosnak lennie, és nem arról van szó, hogy minden napnak ugyanolyannak kell lennie. Viszont egy-egy fix ponthoz muszáj tartani magad, hogy ne csússzanak ki végképp a kezed közül a dolgok. Ez lehet például a reggeli ébredés időpontja, az ebéd és a lefekvés időpontja - ezt ne told ki a szokásosnál jobban, és reggel se aludj tovább, bármilyen nehéz is. Némi rendszerre szükség van, és ezek a legfontosabb dolgok, közte uralkodhat a káosz.

2. Ha nagyon nem bírod, feküdj le előbb!

Reggel valószínűleg nincs idő arra, hogy tovább aludj, és nem is szerencsés a reggeli ébredés időpontját tologatni. Inkább feküdj le előbb, mint a szokásos, hogy pótold a nem alvást. Rendszeresen iktass be ilyen alvós estéket, hetente legalább egyszer feküdj le korábban, ha módodban áll. Ilyenkor tegyél félre mindent, és ne legyen lelkiismeret-furdalásod, hiszen a fáradtság miatt úgysem lennél elég hatékony. A következő nap, miután pihentél, pikk-pakk elintézel mindent!

3. Levegőzz!

Az agyadnak is jót tesz, ha eltöltesz a szabadban egy kis időt. Az oxigén felfrissít, lélegezz mélyeket! Ezt tedd meg mindennap!

4. Étkezz egészségesebben!

Törekedj a változatos étrendre. Étkezz egészségesen, ne hagyj ki egy étkezést sem, és ne vonj meg magadtól semmilyen tápanyagot, hiszen szükséged van az energiára, a vacsorád legyen könnyű, hogy pihentető legyen az alvás.

5. Igyál vizet!

Ha dekoncentráltnak érzed magad a fáradtság miatt, akkor mindenképpen fogyassz több vizet, ez a legjobb frissítő, és a szervezetednek erre van szüksége! Persze a reggeli kávé sem tilos! ;)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!