2023.02.17. 11:00:37 6616 315

Mindent is megmentő, gyors kekszek – Gyors vendégvárónak vagy farkaséhségre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár nem éppen a diéta jó barátja, de mindenképpen jó, ha akad otthon némi keksz, vagy aprósütemény, ha hirtelen elkapná a család bármelyik tagját az éhség. Ez főleg kisgyerekes családokban van így, hiszen ha éhesek az apróságok, az ebéd pedig még messze, úgy néhány falat finomsággal kihúzzák a nagy étkezésig.

Csokis keksz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokis keksz

Ha nincs még meg a tuti befutó, már ami a gyors majszolni valót illeti, mutatunk két receptet, ami biztos felkerül majd repertoárodba.

Pofon egyszerű csokis keksz

Amilyen egyszerű, olyan gyorsan elfogy. Érdemes dupla adagot sütni belőle!

Hozzávalók:

  • 10 dkg kristálycukor (ha nádcukrot használsz, elég a fele is; de édesítővel is lehet kísérletezni)

  • 15 dkg lágy margarin (de kókuszzsírral is működik:-))

  • 2 db tojás

  • 20 dkg liszt (én zabpehelyliszttel is próbáltam már, ha gluténmentes verziót szeretnél)

  • 1 cs vaníliás cukor

  • 3 mokkáskanál sütőpor

  • 10 dkg (vagy több:-)) étcsoki darabokra törve/csokicsepp/mazsola/aszalt áfonya

Egy edénybe önts minden hozzávalót, jól gyúrd össze. A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. Míg a sütő melegszik, egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és a tésztából csinálj kis gombócokat, amiket lapogass meg, hogy kekszformát kapj. Ha felmelegedett a sütő, tedd be a tepsit és 20 perc alatt süsd készre a kekszeket.

Ha ropogósra vágysz

Ha vinnél egy kis csavart és ropogósságot a dologba, ezt a kekszet ki ne hagyd.

Hozzávalók:

  • 2 db tojás

  • 18 dkg cukor

  • 35 dkg liszt

  • fél csomag sütőpor

  • 20 dkg vaj

  • 1 evőkanál vaníliás cukor

  • 5 kis csésze cornflakes

  • 10 dkg étcsoki

A csoki és a cornflakes kivételével mindent tegyél egy edénybe és dolgozz össze egynemű tésztává. Ha megvan, tedd bele a cornflakes-t és az étcsokit a tésztába és lassan keverd össze. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Közben bélelj ki egy tepsit sütőpapírral és egy kanál segítségével csinálj kis halmokat a tésztából a tepsibe. Ha megvagy, told a tepsit a sütőbe és negyed óra alatt süsd készre a sütiket.

Forrás: regional-saisonal.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?